Să ne temem de părul animalelor?

În cultura populară, părul de câine sau pisică poate produce chistul hidatic cu localizare frecventă în ficat sau plămâni. Acesta ar fi principalul motiv pentru care e contraindicat să vă luaţi un animal de companie. Greşit, spun specialiştii.

158 afișări
Imaginea articolului Să ne temem de părul animalelor?

Să ne temem de părul animalelor? (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Chistul hidatic este o boală produsă de larva unui echinococ (parazit) care trăieşte în intestinul câinelui. Deci chistul este produs de un parazit şi nu de firul de păr al câinelui. Pisica se contaminează şi ea cu o specie de echinococ, aceasta netransmiţându-se la om, ci doar la şoarece, conform cercetărilor.

Citeşte mai multe despre bolile determinate de părul animalelor pe www.csid.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici