- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (17.08.2009, 23:25)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sandvişurile cu şuncă contribuie la creşterea riscului de cancer intestinal
Părinţii ar trebui să elimine sandvişurile cu şuncă sau cu slănină din alimentaţia copiilor lor, pentru că acestea contribuie la creşterea riscului de dezvoltare a cancerului, potrivit unui studiu realizat de World Cancer Research Fund, informează dailymail.co.uk.
228 afișări
Sandvişurile cu şuncă contribuie la creşterea riscului de cancer intestinal (Imagine: Petre Bitoiu/Mediafax Foto)
Consumul regulat de şuncă, slănina şi alte tipuri de carne procesată creşte riscul de apariţie a cancerului intestinal, potrivit unei fundaţii de caritate britanice, implicată în lupta împotriva cancerului.
Părinţii care le prepară copiilor lor sandvişuri cu şuncă, slănină sau salam le creează micuţilor obişnuinţa de a consuma aceste alimente, care contribuie la creşterea riscului de apariţie a cancerului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Franța a descoperit secretul longevității. Peste 31.000 de persoane vor împlini anul acesta peste un secol de viață
-
Memorandum de cooperare în domeniul energiei nucleare, semnat de România şi Coreea de Sud
-
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să se întâmple
-
Războiul din Ucraina, ziua 792. Zelenski avertizează că Rusia plănuieşte să perturbe summitul de pace de la Elveţia / SUA confirmă că au trimis rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Alternativele considerate sănătoase de către nutriţionişti sunt sandvişurile cu peşte, brânză cu un conţinut scăzut de grăsimi, hummus sau cu carne slabă şi neprocesată, cum este cea de pui.
Specialiştii consideră că, numai în Marea Britanie, aproximativ 3.700 de cazuri de cancer intestinal ar putea fi prevenite dacă oamenii ar mânca mai puţin de 70 de grame de carne procesată pe săptămână, echivalentul a trei felii de şuncă.
Această avertizare se aplică acelor tipuri de carne procesată prin afumare sau prin adăugarea de sare sau a altor aditivi. Avertizarea nu se referă la carnea friptă sau prăjită, deşi aceeaşi fundaţie de caritate recomandă limitarea consumului de carne roşie la 500 de grame pe săptămână.
Potrivit acestui studiu, consumul de carne procesată creşte riscul de declanşare a cancerului intestinal cu până la 20%. Consumul de carne procesată poate să contribuie şi la dezvoltarea altor tipuri de cancer - la prostată, pulmonar, stomacal sau esofagian.
Citește pe alephnews.ro: Topul celor mai dorite branduri de lux. Prada a fost doborâtă de Miu Miu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
De ce dispar pe capete băncile din România. Din 2012 încoace au dispărut 10 bănci, şi este doar începutul
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
PROSPORT.RO
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
CANCAN.RO
Gestul bizar pe care Prințesa Kate Middleton îl face NOAPTEA, pe întuneric. Prințul William a înlemnit când a văzut-o
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe