Şase alimente care pot preveni atacul de cord

Vişinele, avocado şi seminţele de dovleac se numără printre alimentele care conţin elementele necesare pentru prevenirea maladiilor cardiace, infarctului şi cancerului, informează dailymail.co.uk.

10775 afișări
Imaginea articolului Şase alimente care pot preveni atacul de cord

Şase alimente care pot preveni atacul de cord (Imagine: Shutterstock)

Vişinele

Conţin un nivel ridicat de antioxidanţi şi au efect antiinflamator, ajută la îmbunătăţirea calităţii somnului şi la recuperarea după accidente sportive - dureri musculare, inflamaţii şi slăbiciune.

Avocado

Este o sursă bună de grăsimi monosaturate, care contibuie la scăderea nivelului de colesterol rău, reducând riscul de infarct şi accident cerebral. Este recomandat să se consume măcar o porţie de avocado pe zi.

Merişoare

Sunt utilizate de mult timp în maladiile tractului urinar, însă studii recente au demonstrat că au numeroase alte beneficii - îmbunătăţesc sănătatea inimii şi pe cea orală, previn anumite forme de cancer şi ajută la reducerea efectelor infecţiilor. Au un conţinut ridicat de polifenoli, cu calităţi antioxidante, antiimnflamatoare şi antimicrobiene.

Afine

Cu un conţinut ridicat de antioxidanţi, vitamine şi minerale pot contribui la menţinerea sănătăţii inimii, a ochilor, îmbunătăţesc funcţiile neuronale şi previn cancerul. Nu în ultimul rând, încetinesc procesul de îmbătrânire, fiind o alternativă ieftină la cremele antirid scumpe.

Seminţele de dovleac

Sunt o sursă bună de proteine, fibre, magneziu, mangan, fosfor, zinc - importante pentru imunitate, creşterea celulară, somn, stare de spirit, sănătatea ochilor şi a pielii.

Seminţele de chia

Popularitatea lor a crescut în ultimii ani şi acest lucru nu este o surpriză, întrucât au un nivel înalt de nutrimente şi sunt slabe caloric. Bogate în antioxidanţi, fibre solubile şi minerale, seminţele de chia sunt o sursă de acizi graşi omega 3 şi conţin mai mult calciu decât laptele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici