- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (20.07.2013, 08:12)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
SECRETELE din bucătăria restaurantelor: Ce NU TREBUIE să comanzi şi cum sunt înşelaţi clienţii
Saliva în mâncare, lista neagră a clienţilor şi "ofertele speciale" sunt câteva dintre secretele pe care fiecare persoană trebuie să le cunoască atunci când alege să cineze într-un restaurant.
81123 afișări
SECRETELE din bucătăria restaurantelor: Ce NU TREBUIE să comanzi şi cum sunt înşelaţi clienţii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Astfel, folosind informaţii din interiorul celor mai importante restaurante din lume, acordate de maeştri bucătari şi somelieri, scriitoarea Imogen Edwards - Jones a dezvăluit secretele din spatele industriei alimentare, relatează dailymail.co.uk.
Cartea ei "Restaurant Babylon" prezintă câteva lucruri pe care orice client trebuie să le cunoască atunci când merge să cineze la restaurant.
Potrivit scriitoarei, consumatorii "neavizaţi" vor comanda întotdeauna ofertele speciale ale restaurantelor, neştiind că acestea reprezintă mâncarea de care bucătarii - şefi vor să scape cât mai repede.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Met Gala 2024: Ce ținute atipice au purtat vedetele
-
Punctul de trecere a frontierei Rafah a fost închis din cauza prezenţei tancurilor israeliene
-
Israel cere Statelor Unite să oprească finanţarea către ONU dacă organizaţia recunoaşte Palestina
-
Cel puţin 20 de şcoli noi ar fi fost necesare în Bucureşti
Un alt subiect important este şi cel al alegerii vinului servit. De multe ori, clienţii nu vor comanda cea mai ieftină sticlă de vin din dorinţa de a nu părea zgârciţi, mai ales dacă seara la restaurant presupune o cină romantică. Astfel, consumatorii vor comanda a doua sticlă de vin în ordinea preţului crescător, neştiind că "strategia" acestora este foarte bine cunoscută de către reprezentanţii restaurantelor. Tactica patronilor este aceea de a vinde un produs de proastă calitate la preţul unui vin de foarte bună calitate.
În acest context, scriitoarea precizează că vinul din sticlele pe jumătate consumate va fi vândut a doua zi la pahar.
De asemenea, clienţii trebuie să fie conştienţi că orice mâncare ar comanda din meniu va conţine saliva bucătarului - şef. Bucătarii folosesc o singură linguriţă pentru a gusta din fiecare farfurie care urmează să fie servită, totodată, aceştia folosind saliva pentru a lipi ornamentele pe farfurie.
"Bucătarii gustă mâncarea, ornează şi rearanjează ingredientele, astfel încât farfuria să arate minunat la final. Cum altfel ar putea ca acea petală de trandafir violet să rămâne intactă pe farfuria ta?", spune Imogen Edwards-Jones.
Autoarea vorbeşte şi despre bucuria patronilor restaurantelor atunci când clienţii lor comandă pizza, supe şi mâncăruri vegetariene. Astfel de mâncăruri costă foarte puţin pentru a fi preparate, dar sunt vândute la preţuri foarte mari.
Pe de altă parte, clienţii nepoliticoşi sau nedoriţi sunt trecuţi într-o "carte secretă" a restaurantului. Potrivit autoarei, multe restaurante deţin o astfel de "listă neagră".
Nota de plată trebuie foarte bine verificată, mulţi dintre angajaţii restaurantelor strecurând elemente care nu au fost comandate de către clienţi, dar introduse pentru a creşte profitul localului.
Totodată, ea precizează că este o întreagă "artă" atunci când se alocă o masă la un restaurant. Astfel, femeile frumoase şi vedetele primesc întotdeauna locurile cele mai bune, în timp ce "ruşii obezi şi oamenii de afaceri chinezi" primesc mesele cele mai retrase din restaurant.
Citește pe alephnews.ro: Hamas acceptă propunerea de încetare a focului prezentată de Egipt și Qatar / Israelul începe ofensiva în Rafah
Citește pe www.zf.ro: Ţara din Europa care se pregăteşte pentru un război la scară largă cu Rusia. ”Am testat deja economia de război, trebuie să fim pregătiţi pentru o criză pe termen lung”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Atacul din Rafah, din punct de vedere militar: Se presupune că 2 batalioane Hamas se află în Rafah. Israelul îl caută pe Yahya Sinwar
Ţara din Europa care se pregăteşte pentru un război la scară largă cu Rusia. ”Am testat deja economia de război, trebuie să fim pregătiţi pentru o criză pe termen lung”
Povestea unui miliardar controversat. Cum a ajuns acesta dintr-un criminal cu acte în regula un afacerist de succes ce învârtea miliarde, iar acum este falimentar şi aproape să ajungă la puşcărie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami și a apărut așa în public, dar a fost întrebată imediat: „Ești bolnavă?”
PROSPORT.RO
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă. Părinții ei au o avere de 3 miliarde €, dar ea…
CANCAN.RO
Facturi mai mari la curent. Cu cât se SCUMPEȘTE energia electrică în noua ofertă a Hidroelectrica și de ce
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:43
Înmatriculările noi de maşini second-hand au crescut cu 4,5%
-
astăzi, 10:42