- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (10.01.2009, 13:04)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sfaturi pentru combinarea inteligentă a nutrimentelor din alimente
Creşterea valorii nutriţionale a alimentelor poate fi realizată prin înţelegerea felului în care ingredientele benefice conlucrează la îmbunătăţirea stării de sănătate, susţine nutriţionistul britanic Ian Marber, în volumul său intitulat "The Food Doctor", relatează dailymail.co.uk.
268 afișări
Sfaturi pentru combinarea inteligentă a nutrimentelor din alimente
În societatea actuală, devenită tot mai stresantă, este un fapt general acceptat ca multe persoane să se simtă tot mai obosite. Totuşi, prin îmbunătăţirea dietei, oamenii pot să crească nivelul aportului lor energetic.
Oamenii mănâncă din diverse motive, pornind de la simpla senzaţie de foame şi terminând cu dineurile servite în timpul diverselor activităţi sociale. Procesul de digestie asigură energia necesară organismului pentru repararea şi înnoirea celulelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: România are nevoie de o altă structură statală, care să-ți folosească banii mai eficient și să genereze creștere economică
-
Parada Kremlinului. Rusia prezintă tancuri occidentale capturate în Ucraina
-
Speranţa de viaţă la naştere a crescut în Europa în 2023. Care este situaţia României
-
Poşta Română: Până la sfârşitul zilei, estimăm că ne vom apropia de procentul maxim de livrare a pensiilor
Toate tipurile de nutrimente sunt necesare pentru a crea energie, dar în timpul acestui proces energetic, desfăşurat la nivel celular, unele dintre acestea au un rol mai mare decât celelalte.
Mineralele, vitaminele, aminoacizii şi acizii esenţiali sunt descompuşi în molecule în timpul procesului digestiv. Nutrimentele şi glucoza astfel obţinute sunt filtrate de membrana celulară şi eliberate în fluxul sangvin, după care ele sunt asimilate de celulele organismului.
Nutrimentele cu rol probiotic ajută la sinteza vitaminei B din alimente, dar, totodată, se depozitează în mici cantităţi de rezervă ce pot fi utilizate ulterior de organism. Ele asigură şi extracţia magneziului din alimente. Cele mai bune surse de nutrimente probiotice sunt varza, iaurtul, tomatele, ceapa, usturoiul şi bananele.
Magneziul acţionează ca un element care transportă glucoza până la celule, unde aceasta este absorbită şi transformată în acid piruvic, un produs intermediar de metabolism al glucidelor, grăsimilor şi aminoacizilor care contribuie la eliberarea energiei. Alimentele ce conţin cele mai mari cantităţi de magneziu sunt ovăzul, orezul, quinoa, seminţele de dovleac şi cele de floarea soarelui, nucile, lintea şi frunzele verzi ale leguminoaselor.
Cromul stimulează şi fortifică compoziţia insulinei. Alimentele bogate în crom sunt ficatul, carnea de pasăre, scoicile, broccoli, seminţele şi păstăile.
Vitamina B1 joacă un rol important în transformarea glucozei şi a grăsimilor în acid piruvic. Alimentele bogate în vitamina B1 sunt seminţele întregi, păstăile verzi de fasole, dar mai ales germenii de grâu, seminţele de floarea soarelui şi carnea slabă de porc.
Vitamina B2 ajută şi ea la conversia grăsimilor din organism în acid piruvic şi la mişcarea electronilor în jurul nucleelor din cadrul moleculelor, contribuind la impulsionarea fluxului energetic. Alimentele bogate în vitamina B2 sunt iaurtul, ouăle, peştele (în special păstrăvul şi tonul), broccoli, spanacul, avocado, carnea roşie şi cea albă de pui, dar şi germenii de grâu, seminţele de ovăz, de quinoa şi de secară.
Vitamina B3 contribuie la transformarea grăsimilor în acid piruvic şi la generarea de energie. Sursele cele mai indicate sunt alimentele bogate în proteine, precum carnea de pasăre, peştele, carnea roşie şi ficatul, castanele şi ciupercile. Totodată, alimentele bogate în triptofan (lactatele şi ouăle) cresc nivelul de niacin din organism.
Vitamina C este extrem de importantă în etapa finală a procesului de eliberare a energiei în organism, denumită "lanţul transferului de electroni". Alimentele indicate sunt fructele şi legumele proaspete, în special cireşele, citricele, pepenele, ananasul, căpşunele, ardeii, cartofii şi frunzele leguminoaselor verzi.
Biotina ajută la transformarea aminoacizilor din proteine în acid piruvic şi este vitală pentru procesul de descompunere a moleculelor de grăsimi, pentru a fi transformate în energie. Cele mai indicate alimente sunt ficatul, peştele, gălbenuşul de ou, soia, nucile, varza, cartofii, tomatele, morcovii şi avocado.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: România este țara din Europa în care sectorul privat, antreprenorial, are impactul cel mai mic asupra deciziilor guvernamentale. Este un abuz!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum ne ferim de știrile false? Manipularea online a fost teoretizată de Moscova în conceptul „războiului hibrid”
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte: Se întâmplă mult mai rapid decât credem şi poate duce la o moarte mult mai brutală decât ne putem imagina
ANAF scoate tunurile grele: Încep controalele masive la persoanele fizice. Cine sunt cei vizaţi de aceste controale
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de înger din Călărași. Ce a scos la suprafață ancheta autorităților
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe