Sonda Kepler, plasată cu succes pe orbită

Sonda americană Kepler a fost plasată cu succes pe orbită vineri seara, la 62 de minute de la lansarea de la baza militară Cap Canaveral din Florida, a anunţat NASA.

32 afișări
Imaginea articolului Sonda Kepler, plasată cu succes pe orbită

Sonda Kepler, plasată cu succes pe orbită (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Separarea de cea de-a treia treaptă a rachetei Delta 2 a avut loc, conform programării, la o altitudine de 721,53 de kilometri, la puţin peste o oră de la lansare.

Sonda a fost plasată pe orbită heliocentrică, iar NASA a precizat că nu va fi necesară nici o corecţie suplimentară a traiectoriei.

Telescopul care cântăreşte 1,03 tone este echipat cu o oglindă principală cu un diametru de 1,4 metri şi o deschidere de 0,95 de metri.

Misiunea sondei va dura trei ani şi jumătate, Kepler urmând să analizeze peste 100.000 de stele asemănătoare Soarelui, situate în constelaţiile Lebedei şi Lirei.

Citeşte şi:

Astronomii români - de la second-hand UE, la low-cost NASA

NASA caută planetele asemănătoare Pământului

Misiunea NASA de monitorizare din spaţiu a gazelor cu efect de seră a eşuat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici