Statele Unite au oprit sistemul de interceptare a semnalelor trimise de extratereştri

Sistemul american de interceptare a eventualelor mesaje transmise de civilizaţiile extraterestre şi-a încheiat activitatea pe data de 15 aprilie, din cauza lipsei de fonduri rezultând din reducerile operate la nivelul bugetului federal, potrivit unui comunicat emis luni.

403 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au oprit sistemul de interceptare a semnalelor trimise de extratereştri

Statele Unite au oprit sistemul de interceptare semnalelor trimise de extratereştri (Imagine: www.seti.org)

Reducerile de fonduri cu care se confruntă SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) au constrâns această organizaţie cu scop nelucrativ, ce are sediul în California, să oprească activitatea, pe 15 aprilie, pentru cele 42 de radiotelescoape numite "Allen Telescope Array" (ATA).

Aceste telescoape sunt amplasate în partea de nord-est a statului California, la 500 de kilometri de San Francisco, şi alcătuiesc principalul sistem de detectare a unor posibile comunicaţii emise de civilizaţiile extraterestre.

"Începând din această săptămână, ATA a fost plasat în stadiul de hibernare din cauza lipsei de finanţare pentru funcţionarea radiotelescoapelor de la Hat Creek (HCRO), unde sunt amplasate", afirmă directorul SETI, Tom Pierson, într-o scrisoare adresată unor posibili investitori, datată 22 aprilie şi publicată pe site-ul SETI.

"Plasarea în stadiul de hibernare înseamnă că, începând cu această săptămână, echipamentele nu mai sunt disponibile pentru a efectua o monitorizare de rutină, iar administrarea lor este asigurată de echipaje a căror componenţă a fost drastic redusă. Pregătim o campanie coordonată pentru a cere ajutor şi pentru a strânge fonduri", a adăugat Tom Pierson.

ATA are nevoie de circa 1,5 milioane de dolari pe an pentru a putea să funcţioneze şi de cel puţin încă un milion de dolari pentru a acoperi costurile ocazionate de programele sale de cercetări ştiinţifice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici