Studiu. Anticorpii umani sprijină eforturile cercetătorilor în descoperirea unui vaccin anti-COVID eficient

  • Oamenii de ştiinţă au descoperit că anticorpii umani pot ajuta la combaterea noului coronavirus
  • Anticorpii creaţi de om rezistă patru luni după diagnostic
  • Studiul oferă speranţe experţilor din domeniul medical
1837 afișări
Imaginea articolului Studiu. Anticorpii umani sprijină eforturile cercetătorilor în descoperirea unui vaccin anti-COVID eficient

Sursa foto: profimedia

Anticorpii umani generaţi de organism în lupta de combatere a coronavirusului rezistă cel puţin patru luni după diagnostic şi nu se estompează rapid, au descoperi oamenii de ştiinţă. Testele efectuate pe mai mult de 30.000 de persoane din Islanda analizează răspunsul sistemului imunitar la virus.

Descoperirea reprezintă o veste bună şi vine în sprijinul eforturilor de sintetizare a unui vaccin eficient, relatează abc News.

Dacă un vaccin poate stimula producţia de anticorpi pe termen lung, aşa cum o face infecţia în mod natural, acest aspect oferă speranţa că „imunitatea la acest virus imprevizibil şi extrem de contagios poate să nu fie trecătoare”, după cum notează experţii independenţi de la Universitatea Harvard şi Institutul Naţional de Sănătate din SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici