- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- COLUMBIA, (09.05.2015, 11:53)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Băuturile răcoritoare care conţin fructoză amplifică senzaţia de foame
Băuturile răcoritoare care conţin fructoză determină o amplificare a senzaţiei de foame, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii de la Universitatea Carolina de Sud, din Statele Unite ale Americii, informează site-ul atlantico.fr.
486 afișări
STUDIU: Băuturile răcoritoare care conţin fructoză amplifică senzaţia de foame (Imagine: Shutterstock)
"Dacă vă este foame, alegeţi glucoză, nu fructoză", spun cercetătorii americani, care doreau să studieze efectele pe care mai multe tipuri de zahăr le au asupra metabolismului uman. Potrivit acestui studiu, oamenii au tendinţa de a consuma alimente cu conţinuturi calorice ridicate, după ce au ingerat în prealabil fructoză.
Pentru experimentul lor, savanţii americani au creat două grupuri de voluntari. Cei din primul grup au băut lichide bogate în glucoză, iar cei din al doilea, lichide bogate în fructoză. Apoi, participanţii trebuiau să facă o alegere: ei puteau ori să primească mâncare ori să primească o sumă de bani, peste o lună.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Studiu. Schimbările climatice provocate de om au „încetinit rotația Pământului” și ar putea afecta modul în care măsurăm timpul
-
Perioada în care firmele nu sunt amendate pentru că nu folosesc e-Factura, prelungită
-
Schema de plafonare a preţurilor la energiei, optimizată de Guvern
-
Studiu: schimbările climei au „încetinit rotaţia Pământului” şi ar putea afecta măsurarea timpului
Participanţii care au băut fructoză, o substanţă conţinută mai ales de fructe şi băuturi răcoritoare din fructe, au resimţit foamea mai intens în comparaţie cu voluntarii care au băut glucoză - substanţă conţinută în alimentele cu un conţinut caloric ridicat - şi au ales într-un procent covârşitor să primească mâncare. În cazul lor, fructoza a activat zonele din creier responsabile cu dorinţa de a mânca diverse alimente.
"Fructoza nu stimulează hormoni precum insulina, care trimite semnale de saţietate spre creier", a precizat Kathleen A. Page, care a făcut parte dintre coordonatorii studiului.
Fructoza şi glucoza au acelaşi număr de calorii şi sunt prezente în zahăr, însă ele sunt metabolizate în feluri diferite. Glucoza este o sursă de energie pentru organism şi creier, alcătuind principalul tip de zahăr care circulă în sânge. În schimb, fructoza, metabolizată de ficat, circulă foarte puţin prin fluxul sangvin.
Citește pe alephnews.ro: VIDEO. Primul om cu cip Neuralink în creier joacă „Mario Kart” cu ajutorul device-ului
Citește pe www.zf.ro: Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate aduce o amendă de 3.300 lei
Citește pe www.zf.ro: Surpriză de la Kaufland în România. A investit deja peste 1 mil. euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Povestea unui fost corporatist care alături de un prieten a creat de la zero propria marcă de bere 100% românească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta îmi dă energie”
PROSPORT.RO
Ce se întâmplă când bei vin roșu, de fapt. Expertiza surprinzătoare a medicului Vlad Ciurea
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe