STUDIU: Berea, principala băutură a bărbaţilor români, când sărbătoresc victoria echipei favorite

Aproape 80% dintre bărbaţii români care obişnuiesc să consume bere au declarat că aleg această băutură şi atunci când sărbătoresc victoria echipei favorite, după încheierea unei competiţii sportive, potrivit unui studiu al GfK România, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

168 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Berea, principala băutură a bărbaţilor români, când sărbătoresc victoria echipei favorite

STUDIU: Berea, principala băutură a bărbaţilor români, când sărbătoresc victoria echipei favorite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Studiul a fost efectuat de compania de cercetare de piaţă GfK România, la solicitarea Asociaţiei Berarii României.

Potrivit studiului, 80% din bărbaţii români care obişnuiesc să consume bere sărbătoresc în compania ei şi victoria echipei favorite, la finalul unei competiţii sportive.

De asemenea, aproape 55% din bărbaţii români au afirmat că obişnuiesc să consume bere şi după ce au petrecut o seară făcând sport cu prietenii, berea ocupând şi în acest caz primul loc în rândul băuturilor preferate.

În plus, aproape 60% din bărbaţii români spun că aleg să consume bere şi atunci când sunt în concediu, inclusiv când sunt în concediu la mare.

"Consumată cu moderaţie, berea este o prezenţă constantă în vieţile românilor. Indiferent de modul în care îşi petrec timpul liber - alături de familie sau prieteni -, românii aleg să consume bere", a declarat Constantin Bratu, director general al Asociaţiei Berarii României.

Întrebaţi care sunt motivele pentru care optează pentru această băutură, 60% din consumatorii de bere români bărbaţi au afirmat că o aleg pentru că însoţeşte cel mai bine întâlnirile cu prietenii, afirmând în aproximativ acelaşi procent că aleg să consume bere şi pentru că o consideră o modalitate de hidratare a organismului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici