STUDIU Ciupercile antidepresive au impact semnificativ asupra creierului uman

Compusul psihedelic găsit în ciuperci ajută persoanele deprimate să combată gândurile negative, sugerează ultimele cercetări.

3669 afișări
Imaginea articolului STUDIU Ciupercile antidepresive au impact semnificativ asupra creierului uman

Ciuperci anti-depresive - ce impact ar putea avea asupra creierului uman

Compusul psihedelic găsit în ciuperci ajută persoanele deprimate să combată gândurile negative, sugerează ultimele cercetări. 

Conform constatărilor, psilocibina face creierul mai flexibil, funcţionând diferit faţă de antidepresivele obişnuite, chiar şi la câteva săptămâni după utilizare. Cercetătorii spun că descoperirile indică faptul că psilocibina ar putea fi o alternativă viabilă la tratamentele pentru depresie, transmite The Guardian

Ei spun că tiparele activităţii creierului în depresie pot deveni rigide şi restricţionate, iar psilocibina ar putea ajuta creierul să iasă din acea stare într-un mod în care terapiile tradiţionale nu pot.

Profesorul David Nutt, şeful Centrului Imperial de Cercetare Psihedelice, a declarat: „Aceste rezultate sunt importante pentru că pentru prima dată constatăm că psilocibina funcţionează diferit de antidepresivele convenţionale, făcând creierul mai flexibil şi mai fluid şi mai puţin înrădăcinat în gânduri negative asociate cu depresia”.

Psilocibina este un compus organic natural derivat de dimetiltriptamină fosfatată, acţionând ca prodrog psihedelic şi este regăsit în peste 200 de specii de fungi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici