Sucul de cireşe te scapă de insomnii

Una din patru persoane suferă de tulburări ale somnului, iar cinci la sută din adulţi dorm în mod frecvent mai puţin de cinci ore pe noapte, arată statisticile. Un simplu şi banal suc de cireşe ar putea fi soluţia pentru insomniaci, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea Rochester din New York, informează "Daily Mail".

43 afișări
Imaginea articolului Sucul de cireşe te scapă de insomnii

Sucul de cireşe te scapă de insomnii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru a ajunge la această con­cluzie, cercetătorii i-au pus pe voluntari să bea dimineaţa şi seara câte un pahar de suc de cireşe neîndulcit.

În cadrul studiului, specialiştii au împărţit subiecţii în mai multe categorii, cărora le-au dat să bea diferite sucuri de fructe. Potrivit specialiştilor, cireşele au fost singurele care au avut un efect sedativ asupra participanţilor la studiu.

Citeşte mai multe despre tratarea insomniilor cu suc de cireşe pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici