Sunt două motive pentru care multe persoane sunt narcisiste

Unii narcisişti urmăresc să aibă un statut social înalt, alţii sunt mânaţi de nevoia de a fi admiraţi, arată studiul.

2162 afișări
Imaginea articolului Sunt două motive pentru care multe persoane sunt narcisiste

Donald Trump- Twitter, Kim Kardashian - Instagram

Potrivit unui studiu publicat de LiveScience, narcisiştii au de fapt o stimă de sine scăzută ce caută să aibă un statut social înalt.

„Ceea ce le pasă cu adevărat este să navigheze în ierarhiile de statut”, a spus Zeigler-Hill, profesor de psihologie de la Universitatea Oakland din Michigan pentru Live Science.

„Le pasă să fie mai buni decât alţi oameni, le pasă de fapt să fie respectaţi şi admiraţi de alţi oameni, le pasă de beneficiile pe care le obţin  cu statutul înalt”.

Persoanele cu tulburare  narcisistă exprimă niveluri extreme de grandiozitate şi manifestă o lipsă de empatie faţă de ceilalţi. 

În cadrul unui experiment universitar, studenţii care sufereau de această tulburare veneau cu expresii de tip „Voi fi într-o zi faimos” şi „Vreau ca rivalii mei să eşueze”.  

Persoanele narcisiste experimentează multă invidie şi gelozie dacă alţi oameni mai atractivi decât ei primesc respect sau admiraţie, deoarece cred că laudele le diminuează propriul statut.  

În SUA sunt două personalităţi faimoase pentru că sunt narcisiste - Donald Trump şi Kim Kardashian. Încearcă să caute cât mai multă admiraţie din partea altor persoane, să fie cât mai ostentativi şi să obţină un statut cât mai înalt în societate, ba chiar au manifestări de furie şi indivie pe alte persoane care au mai mult succes.

Kim Kardashian şi-a "devorat" constant rivalele care au avut mai mult succes ca ea şi s-a considerat mereu diva reţelelor de socialiare şi modelul de frumuseţe al Americii. 

Donald Trump a declarat de mai multe ori înainte şi în timpul preşedinţiei că este cel mai tare preşedinte din istoria Americii, ba că este foarte inteligent şi se punea în valoare numai pe el. Dar atunci când candidatul democrat, Joe Biden, l-a învins în alegerile din 2020, Trump a avut manifestări violente, instigând chiar la asaltul asupra Capitoliului din care a rezultat rănirea şi moartea a mai multor persoane. 

Aşadar, narcisismul poate să fie periculos dacă este dus la extrem. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici