Suplimentele cu omega-3 din peşte ar putea mări cu 71% riscul de cancer la prostată

Suplimentele cu omega-3 din peşte, creditate cu o gamă vastă de beneficii pentru sănătate, ar putea duce la creşterea cu 71% a riscului de dezvoltare a unui tip agresiv de cancer la prostată, informează dailymail.co.uk.

1023 afișări
Imaginea articolului Suplimentele cu omega-3 din peşte ar putea mări cu 71% riscul de cancer la prostată

Suplimentele cu omega-3 din peşte ar putea mări cu 71% riscul de cancer la prostată (Imagine: Mediafax Foto)

Oamenii de ştiinţă au descoperit că acizii graşi omega-3 ar putea creşte considerabil riscul de cancer de prostată şi recomandă oamenilor să mănânce preparate din peşte doar o dată sau de două ori pe săptămână.

Suplimentele din uleiul de peşte protejează organismul împotriva infarctului, a accidentului vascular cerebral (AVC) şi a artritei, stimulează capacitatea cerebrală şi previn apariţia tulburărilor comportamentale la copii.

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele cu cele mai mari concentraţii de omega-3 în sânge prezintă un risc cu 71% mai mare de a dezvolta o formă agresivă, greu de tratat, de cancer la prostată.

Totodată, aceeaşi substanţă determină o creştere cu 41% a riscului de declanşare a formelor de cancer la prostată cu un ritm mai lent de dezvoltare.

Riscul de cancer la prostată poate creşte prin simpla îngurgitare a unei singure doze de supliment de omega-3 pe zi sau prin trei sau patru mese cu peşte (somon sau macrou) pe săptămână.

Nu se ştie deocamdată în ce fel uleiul de peşte declanşează apariţia tumorilor, însă oamenii de ştiinţă cred că acizii graşi ar putea restricţiona acţiunea sistemului imunitar sau ar putea degrada structura ADN-ului.

Studiul a fost realizat de Fred Hutchinson Cancer Research Centre din Seattle pe un eşantion de 2.000 de bărbaţi şi a fost coordonat de medicul Alan Kristal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici