Telescopul James Webb dezvăluie că stelele au apărut acum 10 miliarde de ani

Un grup de stele cunoscut sub numele de NGC 346, care se află la 200.000 de ani lumină distanţă de Pământ, stârneşte interesul astronomilor.

3342 afișări
Imaginea articolului Telescopul James Webb dezvăluie că stelele au apărut acum 10 miliarde de ani

Sursa Foto - NASA

O nouă imagine realizată de telescopul spaţial James Webb oferă o perspectivă asupra modului în care primele stele s-au format în universul timpuriu cu peste 10 miliarde de ani în urmă.

A devenit de interes pentru astronomi, deoarece seamănă cu condiţiile universului timpuriu şi, prin studierea regiunii, ei speră să afle mai multe despre modul în care primele stele s-au format la două sau trei miliarde de ani după Big Bang.

Această perioadă, cunoscută sub numele de „amiază cosmică”, a fost momentul în care formarea stelelor a fost la apogeu, transmite Sky News

„Vedem elementele de bază, nu numai ale stelelor, ci şi ale planetelor”, a spus Guido De Marchi, de la Agenţia Spaţială Europeană şi co-investigator al echipei de cercetare.

El a adăugat că este o posibilitate ca „planete stâncoase” să se fi format în univers mai devreme decât se credea iniţial.

NGC 346 adăposteşte protostele care sunt nori de gaz şi praf care se dezvoltă în stele. Pe măsură ce steaua se dezvoltă, materialul se adună într-un disc care alimentează steaua centrală.

   

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici