- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (15.03.2009, 15:32)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Terapia cu oxigen, benefică pentru copiii care suferă de autism
Terapia cu oxigen ar putea ajuta copiii care suferă de autism, după 40 de ore de tratament constatându-se efecte pozitive la nivelul interacţiunii sociale şi a mişcării ochilor, informează BBC News.
1089 afișări

Terapia cu oxigen, benefică pentru copiii care suferă de autism
Tratamentul hiperbaric, cunoscut sub numele de HBOT (hyperbaric oxygen therapy) care utilizează oxigenul în scopuri medicale, la o presiune mai mare decât cea atmosferică, a avut anterior efecte pozitive în tratarea anumitor afecţiuni neurologice. Potrivit unei teorii, oxigenul ar reduce inflamarea cerebrală şi ar îmbunătăţi circulaţia oxigenului prin ţesuturile creierului.
Pediatrii de la International Child Development Resource Centre din Florida au descoperit recent că efecte pozitive imediate se întregistrează şi în cazul copiilor care suferă de autism.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Japonia renunță la măsurile privind măștile și relaxează strategia COVID
-
Vladimir Putin va declanşa o nouă ofensivă în Ucraina, cu 300.000 de militari ruşi, în februarie sau martie. Între timp, îşi pregăteşte ţara pentru un RĂZBOI TOTAL cu NATO ce ar putea dura ani de zile, anunţă Bloomberg
-
Incendiu uriaş în Voluntari. Mesaj Ro-Alert transmis
-
Un supravieţuitor de la Auschwitz-ul a retrăit Iadul folosind realitatea virtuală. Reacţiile sale sunt sfâşietoare
Cei 60 de copii cărora li s-a administrat tratamentul au arătat îmbunătăţiri comportamentale, în înţelegerea limbajului şi interacţiune socială, şi capacitatea de a sesiza stimulii senzoriali sau cognitivi. Efecte pozitive au fost înregistrate la 80% dintre copiii implicaţi în cercetare, 30% dintre aceştia având performanţe calificate de doctori ca fiind foarte bune.
"Nu vorbim despre un tratament curativ, ci despre o modalitate de a îmbunătăţi anumite funcţii şi calitatea vieţii în general", a spus coordonatorul studiului, Dan Rossignol.
Terapia hiperbarică în tratamentul autismului a câştigat popularitate în SUA, unde părinţii pot achiziţiona propria cameră de depresurizare, unde se poate efectua procedura.
Profesorul Philip James, expert în medicină hiperbarică de la Universitatea Dundee, a declarat că presiunea utilizată nu este mai mare decât cea folosită pentru a presuriza cabina unei aeronave la sol.
Rezultatele studiului arată efectele tranzitorii ale tratamentului, urmând ca efectele pe termen lung să fie confirmate prin studii ulterioare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.





PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:23
NEWS ALERT Vladimir Putin va declanşa o nouă ofensivă în Ucraina, cu 300.000 de militari ruşi, în februarie sau martie. Între timp, îşi pregăteşte ţara pentru un RĂZBOI TOTAL cu NATO ce ar putea dura ani de zile, anunţă Bloomberg
-
astăzi, 16:14
Minciunile lui Sam Bankman-Fried, fostul rege al criptomonedelor, devenit un escroc obişnuit