Terapia cu oxigen, benefică pentru copiii care suferă de autism

Terapia cu oxigen ar putea ajuta copiii care suferă de autism, după 40 de ore de tratament constatându-se efecte pozitive la nivelul interacţiunii sociale şi a mişcării ochilor, informează BBC News.

1111 afișări
Imaginea articolului Terapia cu oxigen, benefică pentru copiii care suferă de autism

Terapia cu oxigen, benefică pentru copiii care suferă de autism

Tratamentul hiperbaric, cunoscut sub numele de HBOT (hyperbaric oxygen therapy) care utilizează oxigenul în scopuri medicale, la o presiune mai mare decât cea atmosferică, a avut anterior efecte pozitive în tratarea anumitor afecţiuni neurologice. Potrivit unei teorii, oxigenul ar reduce inflamarea cerebrală şi ar îmbunătăţi circulaţia oxigenului prin ţesuturile creierului.

Pediatrii de la International Child Development Resource Centre din Florida au descoperit recent că efecte pozitive imediate se întregistrează şi în cazul copiilor care suferă de autism.

Cei 60 de copii cărora li s-a administrat tratamentul au arătat îmbunătăţiri comportamentale, în înţelegerea limbajului şi interacţiune socială, şi capacitatea de a sesiza stimulii senzoriali sau cognitivi. Efecte pozitive au fost înregistrate la 80% dintre copiii implicaţi în cercetare, 30% dintre aceştia având performanţe calificate de doctori ca fiind foarte bune.

"Nu vorbim despre un tratament curativ, ci despre o modalitate de a îmbunătăţi anumite funcţii şi calitatea vieţii în general", a spus coordonatorul studiului, Dan Rossignol.

Terapia hiperbarică în tratamentul autismului a câştigat popularitate în SUA, unde părinţii pot achiziţiona propria cameră de depresurizare, unde se poate efectua procedura.

Profesorul Philip James, expert în medicină hiperbarică de la Universitatea Dundee, a declarat că presiunea utilizată nu este mai mare decât cea folosită pentru a presuriza cabina unei aeronave la sol.

Rezultatele studiului arată efectele tranzitorii ale tratamentului, urmând ca efectele pe termen lung să fie confirmate prin studii ulterioare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici