Terapia Dracula - injectarea propriului sânge în muşchii feţei

"Terapia Dracula", ce constă în injectarea în muşchii feţei a unui ser extras din sângele pacientului, îmbogăţit cu vitamine şi aminoacizi, este considerată cea mai "fierbinte" noutate din domeniul tratamentelor cosmetice împotriva îmbătrânirii, informează dailymail.co.uk.

1344 afișări
Imaginea articolului Terapia Dracula - injectarea propriului sânge în muşchii feţei

Terapia Dracula - injectarea propriului sânge în muşchii feţei (Imagine: Mediafax Foto)

Terapia S3 - prescurtarea de la Stimulated Self Serum Therapy - a fost introdusă în Marea Britanie de medicul estetician francez Daniel Sister, care lucrează în prezent la Londra.

Medicul recoltează o cantitate mică din sângele pacientului - o fiolă -, separând apoi celulele roşii de ser şi trombocite. După ce sunt adăugate vitamine şi aminoacizi, acest ser îmbogăţit este reinjectat în muşchii feţei.

În opinia medicului Daniel Sister, noul ser stimulează refacerea ADN-ului celular, vindecă cicatricele şi face ca pielea uscată, ridată şi lipsită de strălucire să întinerească pe cale naturală, fără a avea nevoie de substanţe chimice sau de proceduri cosmetice dureroase, precum intervenţiile locale cu laser sau peeling-ul facial.

Deşi este o idee inovatoare în domeniul cosmeticii faciale, medicii stomatologi au folosit deja "propriul" ser al pacienţilor în tratamentele de reconstrucţie a gingiilor, ajutându-le astfel să se regenereze.

Un alt studiu american recent a sugerat faptul că prin injectarea unui anumit ser bogat în trombocite se poate obţine o recuperare mai rapidă a rupturilor de muşchi suferite de sportivi. Acest ser este îmbogăţit cu diverşi factori de creştere şi cu proteine naturale care vindecă diversele afecţiuni sau răni din organism.

Medicul francez a decis să combine terapia serului îmbogăţit cu trombocite, ce constă în injecţii subcutanate în zonele de ţesut moale îmbătrânit, cu tradiţionala "mezoterapie", care constă în injectarea mai multor doze mici de vitamine şi minerale în straturile superficiale ale pielii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici