Terapii adjuvante în tratarea celulitei

Patru din cinci femei au celulită, arată statisticile de specialitate. Medicii spun că peste 90 la sută dintre femei dezvoltă până la vârsta de 30 de ani stadiile incipiente ale aspectului de coajă de por­tocală al pielii, informează Gândul.

58 afișări
Imaginea articolului Terapii adjuvante în tratarea celulitei

Terapii adjuvante în tratarea celulitei (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Printre principalele motive ale apariţiei acestei afecţiuni se numără genetica, dezechilibrul hormonal sau stilul de viaţă deze­chilibrat. Potrivit experţi­lor, fitoterapia pe ba­ză de infuzii de cozi de cireşe, mătase de porumb, pir, flori de pă­ducel, frunză de viţă roşie, mărar şi frun­ze de mesteacăn are efect de drenare a ţesuturilor, combătând infiltraţia ţesutului conjunctiv, edemelor, cu efecte benefice în prevenţia şi tratamentul celulitei.

De asemenea, băile cu alge marine, bogate în minerale şi alte substanţe biologic active, pot contribui, împreună cu argiloterapia şi cu cromoterapia, la diminuarea stratului cu aspect de coajă de portocală. Nutriţioniştii precizează că zona afectată de celulită conţine un număr mare de celule care reţin apă.

Citeşte mai multe despre terapiile adjuvante în tratarea celulitei pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici