Toaletele japoneze: o soluţie ecologică şi confortabilă pentru igiena personală

  • Toaletele japoneze pot spăla cu apă caldă şi usca cu aer cald zona intimă
  • Toaletele "smart" sunt scumpe, dar eco şi confortabile, cu preţuri între 5,000 şi 10,000 dolari pe Amazon, dar în România se pot găsi pe eMAG de la preţul de 5.000 lei.
  • Hârtia igienică, pentru care au ajuns să se bată clienţii între ei în magazine pe durata pandemiei de COVID-19, este periculoasă pentru sănătate şi mediul înconjurător
3453 afișări
Imaginea articolului Toaletele japoneze: o soluţie ecologică şi confortabilă pentru igiena personală

Sursa Foto - AMAZON

Ce este o toaletă japoneză? 

Toaletele japoneze sunt toalete construite cu tehnologie "smart".

Acestea pot interacţiona cu utilizatorul prin intermediul unei telecomenzi sau a unui panou digital şi oferă o serie de funcţii care îmbunătăţesc igiena şi confortul personal, cum ar fi spălarea cu apă caldă şi uscarea cu aer cald în zona intimă.

Ele mai vin la pachet cu colacul încălzit, luminarea ambientală, odorizare, dar şi cu funcţia de deschidere şi închidere automată a capacului şi multe altele.

Toaletele japoneze smart sunt foarte răspândite în Japonia, unde se estimează că peste 80% dintre gospodării le folosesc.

Ele devin din ce în ce mai populare şi în alte ţări dezvoltate, datorită beneficiilor lor pentru sănătate şi mediu.

Toaletele japoneze smart permit o curăţare totală şi delicată a zonelor sensibile ale corpului, cu posibilitatea de a regla temperatura, presiunea şi poziţia jetului de apă. De asemenea, ele au funcţie de hidromasaj şi uscare cu aer cald, eliminând nevoia de a folosi hârtie igienică sau prosoape umede. 

Toaletele "smart" sunt scumpe, dar eco şi confortabile

Un alt avantaj al toaletelor japoneze smart este că ele contribuie la protejarea mediului înconjurător prin reducerea consumului de hârtie igienică.

Producţia de hârtie igienică necesită defrişarea a milioane de hectare de păduri anual, ceea ce duce la pierderea biodiversităţii, eroziunea solului şi emisii de gaze cu efect de seră.

De asemenea, hârtia igienică consumă multă apă şi energie în procesul de fabricaţie şi transport. Prin folosirea toaletelor japoneze smart, se economiseşte până la 70% din apă, se elimină complet şerveţelele umede şi se reduce considerabil cantitatea de hârtie igienică.

Prin urmare, toaletele japoneze reprezintă o soluţie ecologică şi confortabilă pentru igiena personală, care ar putea fi adoptată şi în alte ţări. Pentru a încuraja oamenii să le cumpere, ar fi necesar să se informeze despre beneficiile lor pentru sănătate şi mediu, să se ofere subvenţii sau reduceri de preţ pentru instalarea lor şi să se asigure disponibilitatea lor pe piaţa locală.

 

Hârtia igienică este periculoasă pentru sănătate şi mediul înconjurător

Folosirea hârtiei igienice poate avea consecinţe grave pentru sănătate şi pentru mediu.

Potrivit unor cercetători, hârtia igienică poate conţine substanţe chimice periculoase, cum ar fi PFAS (polifluoroalchil), potrivit The Guardian,  care nu se descompun în mod natural şi sunt legate de cancer, boli hepatice, boli renale, tulburări autoimune şi alte probleme grave de sănătate.

Aceste substanţe pot intra în sistemele de tratare a apelor uzate şi pot contamina mediul înconjurător, scrie NRDC

De asemenea, hârtia igienică poate irita zona vaginală şi poate favoriza apariţia infecţiilor uretrei, datorită coloranţilor şi parfumanţilor folosiţi pentru a obţine efectul de culoare şi miros.

Hârtia igienică poate creşte şi riscul de cancer de col uterin, prin alterarea echilibrului florei vaginale.

Pe lângă efectele negative asupra sănătăţii, hârtia igienică are şi un impact negativ asupra mediului.

Producţia de hârtie igienică necesită defrişarea a milioane de hectare de păduri anual, ceea ce duce la pierderea biodiversităţii, eroziunea solului şi emisii de gaze cu efect de seră.

De asemenea, hârtia igienică consumă multă apă şi energie în procesul de fabricaţie şi transport, potrivit 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici