Toate planetele sistemului solar sunt vizibile pe cer. Pot fi văzute cu ochiul liber sau cu binoclul

Toate planetele sistemului solar sunt vizibile joi pe cerul nopţii. Oamenii le pot observa cu ochiul liber sau cu binoclul, potrivit BBC.

3850 afișări
Imaginea articolului Toate planetele sistemului solar sunt vizibile pe cer. Pot fi văzute cu ochiul liber sau cu binoclul

NASA

Joi, oamenii pot vedea toate planetele din sistemul solar pe cerul nopţii. Cinci dintre ele ar trebui să fie vizibile cu ochiul liber, în timp ce două planete mai îndepărtate, Uranus şi Neptun, vor putea fi observate cu ajutorul unui binoclu.

În anumite zone ale lumii vor fi observate cu dificultate planetele Mercur şi Venus din cauza poziţiei lor joase pe cer.

Cel mai bun moment pentru a vedea planetele este imediat după apusul soarelui. Cei care se află mai la sud, inclusiv în sudul Europei sau mai aproape de ecuator, au mai multe şanse să poată vedea toate planetele apărând într-o linie verticală pe cer.

Spre deosebire de stele, planetele nu sclipesc. Saturn şi Jupiter vor fi cele mai strălucitoare, iar Marte va avea o culoare roşu somon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici