Top 5 boli comune pe care le dobândeşti în casă

Un studiu efectuat pe câteva mii de gospodării din Statele Unite ale Americii a stabilit un top al celor mai frecvente boli dobândite de membrii unei familii în interiorul domiciliului. Prima poziţie pe această listă este ocupată de răceli şi gripă, acestea fiind urmate de alte infecţii virale - precum sinuzita sau bronşita - şi infecţiile determinate de stafilococi.

58 afișări
Imaginea articolului Top 5 boli comune pe care le dobândeşti în casă

Top 5 boli comune pe care le dobândeşti în casă (Imagine: Shutterstock)

Ana Culcer, medic pediatru, şeful secţiei de Neonatologie de la Spitalul Municipal Bucureşti, şi dr. Graţiela Ţârdei, medic de laborator, fost cercetător virusolog la Institutul de Virusologie "Ştefan S. Nicolau" din Bucureşti, atenţionează că aceste boli sunt la fel de comune şi periculoase şi pentru familiile din România.

"Virusurile gripale şi ale răcelilor se răspândesc foarte uşor de la un individ la altul şi pot induce boala indiferent de sezon. Sunt periculoase pentru toate grupele de vârstă, dar efectele asupra celor mici pot fi mai severe din cauza imunităţii lor în formare. O simplă răceală a copilului poate avea efecte şi pe termen lung, de aceea tinerele mame trebuie să protejeze copiii de persoane bolnave şi de suprafeţe insuficient curăţate sau dezinfectate", explică dr. Culcer.

Citeşte mai multe despre bolile pe care le dobândeşti în casă pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici