Topul ţărilor europene cu cele mai multe persoane de peste 65 de ani sănătoase

Opt ţări europene au raportat procente de peste 50% din persoanele în vârstă de 65 de ani şi peste această vârstă care trăiesc în oraşe cu o stare de sănătate bună sau foarte bună. Locul ocupat de România.

1056 afișări
Imaginea articolului Topul ţărilor europene cu cele mai multe persoane de peste 65 de ani sănătoase

Sursa Foto - Pinterest/dreamstime.com

În 2021, la nivelul UE, 43% dintre persoanele în vârstă de 65 de ani şi peste care locuiau în oraşe au declarat că aveau o stare de sănătate bună sau foarte bună. Acest procent a fost cu 2 puncte procentuale (pp) mai mare decât media naţională pentru toate persoanele din această grupă de vârstă (41%), potrivit Eurostat.

Opt state membre ale UE au raportat procente de peste 50% din persoanele în vârstă de 65 de ani şi peste această vârstă care trăiesc în oraşe cu o stare de sănătate bună sau foarte bună.

Cele mai mari proporţii au fost înregistrate în Irlanda (66%), Suedia (64%) şi Belgia (60%).

Pe de altă parte, cele mai mici proporţii au fost înregistrate în Lituania (11%), Letonia (15%) şi Portugalia (21%).

România se află în coada listei, pe locul 22.

Dintre ţările UE, cea mai mare diferenţă în ceea ce priveşte proporţia persoanelor în vârstă care trăiesc în oraşe şi care raportează o stare de sănătate bună sau foarte bună în comparaţie cu media naţională a fost înregistrată în Slovenia (+7 pp faţă de media naţională), urmată de Bulgaria şi Croaţia (+5 pp).

În schimb, diferenţa a fost cea mai mică în Luxemburg (-2 pp), Ţările de Jos şi Franţa (-1 pp). În aceste ţări, proporţia persoanelor în vârstă de 65 de ani şi peste care au raportat o stare de sănătate bună sau foarte bună a fost mai mică în oraşe decât la nivel naţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici