Tratament revoluţionar pentru redarea culorii originale a părului cărunt

Un tratament cosmetic revoluţionar ar putea să redea culoarea originală părului cărunt, susţin cercetătorii francezi de la centrul de cercetare Charles Zviak al companiei L'Oreal, informează site-ul publicaţiei britanice Daily Mail.

8583 afișări
Imaginea articolului Tratament revoluţionar pentru redarea culorii originale a părului cărunt

Tratament revoluţionar pentru redarea culorii originale a părului cărunt (Imagine: Mediafax Foto)

În prezent, această idee pare să aparţină domeniului science fiction, însă, potrivit experţilor francezi de la centrul de cercetare din oraşul Clichy al companiei L'Oreal, este vorba de o descoperire pur ştiinţifică.

Dacă planurile companiei franceze se vor realiza, atunci procesul de albire al părului va deveni într-o bună zi o chestiune care ţine de trecut.

Centrul din oraşul Clichy, situat în nordul Parisului, este modern şi cochet, deşi nu prezintă vizitatorului niciunul dintre clişeele unui film ştiinţifico-fantastic.

Jurnaliştii britanici nu au fost invitaţi în acest centru de cercetare până în urmă cu câteva zile, când au fost primiţi în sala de conferinţe a acestui veritabil cartier general al companiei L'Oreal, pentru a afla povestea extraordinară a celor mai recente descoperiri din domeniul produselor cosmetice de colorare a părului.

Specialiştii companiei franceze au declarat că un tratament care va face ca părul cărunt să îşi recapete culoarea lui naturală va fi disponibil pe piaţă peste cel mult zece ani.

"Părul este o enigmă. Este o fibră, un material cu proprietăţi fizice. El este, totodată, un organ viu care creşte, încărunţeşte şi cade. Cum poţi să combaţi acest lucru? Avem nevoie de o abordare fizică sau de o abordare biologică?", a spus Patricia Pineau, directorul de comunicare al centrului de cercetare L'Oreal.

Părul, ca şi pielea, conţine melanocite, celule pigmentate care conferă culoarea firelor de păr.

"Când părul albeşte, se constată o dispariţie progresivă a melanocitelor din firele de păr. Atât timp cât mai există melanocite în firele de păr, încă există o speranţă că părul îşi va putea recăpăta pigmentul natural", a explicat Patricia Pineau.

Acest tratament revoluţionar ar putea fi disponibil pe piaţă peste zece ani şi, potrivit informaţiilor dezvăluite până în prezent de compania franceză, el va consta într-un element administrat pe cale orală, ce va fi însoţit de o serie de produse cosmetice de îngrijire a părului.

În medie, persoanele caucaziene constată apariţie primelor lor fire de păr alb la vârsta de 34 de ani, persoanele asiatice la vârsta de 39 de ani, iar persoane de origine africană la vârsta de 44 de ani.

Jurnaliştii britanici s-au întrebat însă dacă nu cumva compania L'Oreal va comite o eroare de strategie prin lansarea unui astfel de tratament - dacă femeile nu vor mai avea nevoie să îşi vopsească părul în mod regulat, atunci care va fi viitorul acestei afaceri uriaşe de multe milioane de dolari pe plan mondial? Specialiştii francezi au preferat să nu comenteze aceste speculaţii, făcându-i astfel pe jurnaliştii prezenţi la acest eveniment să afirme că noul produs, prin natura lui uimitoare, va merita toate eforturile depuse în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici