Trenul spaţial: Cum ar putea ajunge patru milioane de oameni pe orbită în fiecare an

Călătoria în spaţiu ar putea deveni mult mai ieftină şi la îndemână peste 20 de ani dacă proiectul designerilor "Startram" este aprobat. O şină de tren susţinută de cabluri supraconductoare suspendate cu ajutorul forţelor magnetice este proiectul care vrea să transporte patru milioane de oameni pe an în spaţiu, până în 2032.

693 afișări
Imaginea articolului Trenul spaţial: Cum ar putea ajunge patru milioane de oameni pe orbită în fiecare an

Trenul spaţial: Cum ar putea ajunge patru milioane de oameni pe orbită în fiecare an (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Designerul "Startram" este unul dintre inventatorii trenurilor cu "levitaţie magnetică" folosite acum în ţări precum China, informează Daily Mail.

Proiectul, evaluat la 60 de miliarde de dolari, ar revoluţiona industria, permiţând baze spaţiale ieftine pentru energia solară sau exploatarea bogăţiilor din asteroizi.

Creatorii "Startram" apreciază că o ţară ar plăti aproximativ 40 de dolari pe kilogram pentru o încărcătură de 300.000 de tone trimisă în spaţiu. Aceştia consideră proiectul ca pe următorul "pas mare al civilizaţiei", care ar putea reprezenta şi "o plasă de siguranţă" pentru umanitate.

NASA, care a studiat proiectul, consideră că acesta este realizabil. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici