- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (16.06.2011, 12:02)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Uleiul de măsline poate să prevină atacurile cerebrale la persoanele în vârstă
Persoanele în vârstă de peste 65 de ani care folosesc ulei de măsline în dieta zilnică prezintă mai puţine riscuri de a suferi atacuri cerebrale în comparaţie cu persoanele care nu consumă acest produs alimentar, potrivit unui studiu realizat în Franţa.
761 afișări
Uleiul de măsline poate să prevină atacurile cerebrale la persoanele în vârstă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cercetătorii de la Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale din Bordeaux (Franţa) au monitorizat 7.625 de persoane în vârstă de peste 65 de ani, originare din oraşele Bordeaux, Dijon şi Montpellier, pe o perioadă de cinci ani.
Cercetătorii i-au împărţit pe participanţi în două grupuri. În primul grup se aflau persoanele care nu consumau niciodată ulei de măsline, iar al doilea grup era alcătuit din persoane care foloseau acest produs alimentar în dieta lor zilnică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Primele probleme la cipul Neuralink: Ce s-a întâmplat în creierul primului om implantat, la doar o lună după ce a primit dispozitivul
-
O regiune turistică des vizitată de români extinde restricţiile privind consumul de alcool pe stradă
-
Protest violent anti-Tesla în Germania, cu tentative de asalt asupra fabricii de maşini electrice
-
Anunţ uluitor al Rusiei: am eliminat 6.460 de soldaţi ucraineni într-o săptămână. Două tancuri americane Abrams şi trei tancuri germane Leopard au fost distruse
Pe parcursul acestui studiu, s-au înregistrat 148 de atacuri cerebrale în rândul participanţilor.
După ce au luat în calcul criterii care ţineau cont de greutate, activităţile fizice şi regimul alimentar, oamenii de ştiinţă francezi au constatat că persoanele care consumau frecvent ulei de măsline prezentau un risc de a suferi un accident vascular cerebral cu 41% mai mic în comparaţie cu persoanele care nu consumau acest produs alimentar.
Studiul a fost coordonat de medicul Cécilia Samieri şi a fost publicat în revista ştiinţifică americană Neurology.
Citește pe alephnews.ro: Schimbarea de sex a ajuns în România. Un programator din Cluj a cerut în instanță să devină „femeie”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tinerilor le este frică să răspundă la telefon. 70% dintre persoanele care au participat la un sondaj preferă mesajele
Temerile occidentalilor se adeveresc: China îşi transformă în continuare supracapacitatea de producţie în exporturi, iar acestea cresc, în special cele ale industriilor high-tech, pe care ţara se bazează pentru a-şi revitaliza economia
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția! Cum a răsfățat-o pe Ioana Năstase, după ce femeia a dezvăluit că relația lor o face să trăiască în minciună și durere
PROSPORT.RO
Florin Piersic, operat pentru a patra oară! Următoarele 48 de ore sunt critice pentru marele actor
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe