Uleiul extras din arborele de ceai, eficient împotriva cancerului de piele

Uleiul extras din arborele de ceai ar putea fi utilizat pentru obţinerea unui tratament rapid, ieftin şi eficient împotriva anumitor tipuri de cancer de piele, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii australieni, informează dailymail.co.uk.

201 afișări
Imaginea articolului Uleiul extras din arborele de ceai, eficient împotriva cancerului de piele

Uleiul extras din arborele de ceai, eficient împotriva cancerului de piele (Imagine: Mediafax Foto)

Acest remediu natural, folosit adeseori pentru a calma iritaţiile şi durerile cauzate de insecte, a reuşit să reducă, la şoareci, dimensiunile tumorilor canceroase din piele de tipul non-melanom, în primele 24 de ore de la aplicare, şi să elimine complet tumorile în primele trei zile de la începerea tratamentului.

Cancerul de piele de tip non-melanom reprezintă una dintre cele mai obişnuite forme de cancer în Marea Britanie, unde peste 100.000 de cazuri noi sunt identificate în fiecare an.

Cea mai bună metodă pentru a preveni cancerul de piele este evitarea expunerii prelungite la razele solare.

Cercetătorii de la Universitatea Western Australia, autorii studiului, consideră că uleiul extras din arborele de ceai prezintă efecte benefice împotriva cancerului de piele, deoarece reuşeşte să activeze sistemul imunitar al organismului.

Spre deosebire de alte produse autorizate, folosite în timpul chimioterapiei în cazul cancerului de piele, care durează până la 16 săptămâni şi induc pacienţilor senzaţia de ameţeală şi simptome asemănătoare gripei, uleiul extras din arborele de ceai produce doar o iritaţie uşoară a pielii, care dispare la doar câteva zile după încheierea tratamentului.

Uleiul acesta reprezintă o resursă naturală şi regenerabilă, fiind obţinut din Malaleuca alternifolia, un arbore originar din regiunea New South Wales din Australia.

Rezultatele acestui studiu, desfăşurat pe durata a trei ani, au fost publicate în revista Cancer Chemotherapy Pharmacology.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici