Un adolescent de 15 ani a dezvoltat un test ce va ajuta detectarea şi tratarea bolii Alzheimer

Boala Alzheimer putea fi detectată până în prezent doar după apariţia mai multor simptome, însă un tânăr în vârstă de numai 15 ani a creat un test, prin intermediul căruia maladia poate fi descoperită cu mult timp înainte de apariţia primelor semne, informează Descoperă.

1594 afișări
Imaginea articolului Un adolescent de 15 ani a dezvoltat un test ce va ajuta detectarea şi tratarea bolii Alzheimer

Un adolescent de 15 ani a dezvoltat un test ce va ajuta detectarea şi tratarea bolii Alzheimer

Krtin Nithiyanandam, un adolescent din oraşul britanic Epsom, a conceput un anticorp, care, în momentul în care este introdus în organism, ajunge la nivelul creierului, unde distruge neurotoxinele apărute în primul stagiu de dezvoltare al maladiei. Mai mult decât atât, anticorpul se poate ataşa de particulele fluorescente, ce se folosesc în timpul procedurii de imagistică cu rezonanţă magnetică pentru a detecta proteinele care declanşează apariţia bolii Alzheimer.

Conform studiului realizat de Krtin, anticorpul creat de acesta poate fi folosit şi la tratarea maladiei. "Rezultatele noilor cercetări pe care le-am efectuat au arătat că anticorpul poate fi utilizat cu scopul de a diagnostica boala, dar şi pentru a o trata", a declarat adolescentul britanic pentru The Telegraph.

În momentul de faţă, tânărul de 15 ani concurează cu invenţia sa la Google Science Fair Prize, o competiţie internaţională, destinată adolescenţilor care au dezvoltat proiecte ştiinţifice. Krtin este deja finalist şi, dacă va câştiga concursul, va obţine o bursă, care îl va ajuta să-şi continue cercetarea, conform Descoperă.

Maladia Alzheimer se manifestă, în general, prin simptome precum confuzia mentală, pierderile de memorie sau chiar depresia. Boala afectează 1% din populaţia Globului, cu vârste cuprinse între 65 şi 70 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici