Un asteroid de mărimea unui automobil va trece, miercuri, la mică distanţă de Terra

Un asteroid de mărimea unui automobil va trece, miercuri, la mică distanţă de Terra şi, potrivit specialiştilor, nu există riscul unei ciocniri cu planeta noastră, informează space.com.

139 afișări
Imaginea articolului Un asteroid de mărimea unui automobil va trece, miercuri, la mică distanţă de Terra

Un asteroid de mărimea unui automobil va trece, miercuri, la mică distanţă de Terra

Potrivit specialiştilor americani, acesta este al doilea asteroid care va trece într-un interval de cinci zile pe lângă planeta noastră.

Asteroidul, denumit 2011 CA7, va trece la o distanţă de 103.480 de kilometri de Terra - o treime din distanţa dintre Terra şi Lună -, potrivit datelor transmise de programul NASA de monitorizare a asteroizilor. 2011 CA7 are un diametru de aproape trei metri şi a fost descoperit de astronauţi la începutul acestei luni.

Asteroidul se va afla la cea mai mică distanţă de Terra la ora 19.25 GMT, potrivit calculelor specialiştilor de la Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, un renumit centru NASA din California.

Pe 4 februarie, asteroidul 2011 CQ1 s-a aflat pentru o scurtă perioadă de timp la o distanţă de doar 5.471 de kilometri de Terra. Acest asteroid avea un diametru de 1,3 metri, fiind de două ori mai mic decât asteroidul 2011 CA7.

Pentru comparaţie, distanţa dintre Terra şi Lună este de 384.402 kilometri.

La fel ca asteroidul de vineri, 2011 CA7 nu prezintă niciun risc pentru Terra. Chiar dacă va intra în atmosfera terestră, asteroidul nu va supravieţui "călătoriei" către scoarţa terestră. Fiind prea mic, el se va sparge în mii de bucăţi care se vor dezintegra în atmosferă.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, asteroizi precum 2011 CA7 şi 2011 CQ1 trec destul de des în apropiere de Terra, însă dimensiunile lor reduse îi fac dificil de detectat.

NASA, agenţiile spaţiale ale celorlalte ţări, dar şi mulţi astronomi amatori urmăresc cu regularitate orbitele asteroizilor şi ale cometelor, cu ajutorul unui program special de monitorizare a spaţiului din imediata apropiere a Terrei, cu scopul de a identifica acele corpuri cereşti care ar putea prezenta riscul unei coliziuni cu Terra.

Asteroizii consideraţi "periculoşi" sunt aceia care au diametre ce depăşesc 150 de metri şi ale căror orbite îi aduce la distanţe foarte mici de Terra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici