Un asteroid misterios se apropie, miercuri, de Terra

Un asteroid misterios, despre care doi astronomi spun că seamănă cu o navă spaţială, având un diametru de circa 15 metri, va trece, miercuri, foarte aproape de Terra, a anunţat luni seară Centrul de studii al planetelor mici din cadrul Uniunii Astronomice Internaţionale, informează fr.rian.ru.

229 afișări
Imaginea articolului Un asteroid misterios se apropie, miercuri, de Terra

Un asteroid misterios se apropie, miercuri, de Terra (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit oamenilor de ştiinţă, nu există niciun risc de coliziune cu planeta noastră. Asteroidul, numit 2010AL30, va trece, miercuri, la ora 12.48 GMT, la aproximativ 128.000 de kilometri de Terra, la o altitudine de trei ori mai mare decât cea la care se află sateliţii geostaţionari.

"Acest obiect are o perioadă de revoluţie de un an, pare mai degrabă un vehicul fabricat de om decât un astru ceresc", au declarat italienii Ernesto Guido şi Giovanni Sostero, care au fotografiat asteroidul cu ajutorul instrumentelor de la Observatorul astronomic din Remanzacco (Italia).

Astronomul american Alan Harris, cercetător la Space Science Institute din California, susţine însă că asteroidul nu seamănă cu vehiculele spaţiale şi că orbita lui nu este cu nimic specială.

Miercuri, asteroidul 2010AL30 va fi vizibil cu ajutorul unui telescop obişnuit, la fel ca o stea cu magnitudinea 14 din constelaţiile Peşti sau Taur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici