Un băieţel de doi ani cu o tumoare pe creier, vindecat cu marijuana

Un tată disperat al cărui fiu în vârstă de doi ani avea o tumoare pe creier a dezvăluit că i-a dat copilului ulei de canabis pentru a-i uşura durerile. Acum, se pare că băieţelul este perfect recuperat.

3023 afișări
Imaginea articolului Un băieţel de doi ani cu o tumoare pe creier, vindecat cu marijuana

Un băieţel de doi ani cu o tumoare pe creier, vindecat cu marijuana (Imagine: Daily Mail)

Cash Hyde a fost un copil perfect sănătos până cu puţin înainte de aniversarea de doi ani. La început, a fost diagnosticat greşit cu febră glandulară. Apoi, părinţii săi, Mike şi Kalli, din Missoula, Montana, au primit vestea devastatoare că fiul lor are o tumoare pe creier, potrivit Daily Mail.

Băieţelul a fost supus unor şedinţe de chimioterapie pentru a stopa creşterea tumorii, însă cu efecte secundare drastice, printre care convulsii şi o infecţie a sângelui.

După o şedinţă de chimioterapie cu doze foarte mari, Cash Hyde era atât de slăbit încât nu putea să ridice capul de pe pernă şi se simţea atât de rău încât nu a putut mânca nimic solid timp de 40 de zile.

În acel moment, tatăl băieţelului a decis să ceară marijuana pentru a uşura durerile copilului, dar medicii nici nu au vrut să audă de o asemenea opţiune. Cu toate acestea, bărbatul a obţinut autorizaţie de la altă unitate medicală şi i-a administrat marijuana, în secret, prin tubul de hrănire. Medicilor le spunea că dă copilului un amestec pentru greaţă.

Copilul a început să îşi revină imediat ce i-a fost administrată marijuana.

"Deşi nu a mâncat nimic timp de 40 de zile, a fost nemaipomenit să-l văd cum muşcă dintr-o bucată de brânză. Arăta că vrea să trăiască", a declarat tatăl băieţelului.

Copilul a primit ulei de canabis pe toată perioada chimioterapiei, iar acum medicii spun că tumoarea este complet vindecată.

Marijuana luată în scop medical este legală în unele state din SUA, inclusiv în Montana, dar utilizarea la copii este destul de rară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici