Un dinte uriaş de rechin, aparţinând unei specii preistorice, a fost găsit pe o plajă din SUA - FOTO

Un dinte de rechin de mărimea unei palme de adult, despre care se crede că a aparţinut unui rechin gigant antic cunoscut sub denumirea de Megalodonul, a fost găsit pe o plajă din Carolina de Nord, informează Daily Mirror.

2036 afișări
Imaginea articolului Un dinte uriaş de rechin, aparţinând unei specii preistorice, a fost găsit pe o plajă din SUA - FOTO

Un dinte uriaş de rechin, aparţinând unei specii preistorice, a fost găsit pe o plajă din SUA (Imagine: AFP/Arhiva Mediafax Foto)

Dintele fosilizat a fost găsit pe plaja Topsail în Carolina de Nord şi este considerat a fi al unui rechin gigant antic, ce a trăit în era Cenozoic.

Potrivit cercetătorilor, rechinul preistoric a trăit în oceane acum 15 milioane de ani, relateză Daily Mirror. Prin compararea cu cel mai mare rechin din ziua de astăzi, dintele Megalodonului este de aproximativ trei ori mai mare.

Noile metode moderne de cercetare demonstrează că Megalodonul măsura 18-20 metri lungime şi atingea uluitoarea greutate de 70 de tone-100 de tone. Potrivit cercetărilor ADN, cât şi asemănării uluitoare a formei şi mecanismului dinţilor, Megalodonul nu era decât fratele uriaş al actualului mare Rechin Alb, cei doi făcând parte din aceeaşi familie, Lamnidae. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici