Un dispozitiv magnetic, benefic împotriva migrenelor

Un nou dispozitiv, care eliberează un puls magnetic în partea din spate a craniului, ar putea fi folosit ca tratament alternativ împotriva migrenelor, potrivit unui studiu publicat recent în revista The Lancet Neurology, informează bbc.co.uk.

176 afișări
Imaginea articolului Un dispozitiv magnetic, benefic împotriva migrenelor

Un dispozitiv magnetic, benefic împotriva migrenelor

În urma testelor efectuate, cercetătorii de la Albert Einstein College of Medicine din New York au constatat că 40% dintre pacienţi nu mai aveau dureri, la două ore după ce au folosit acest dispozitiv.

Cercetătorii americani au demonstrat că aparatul nu produce efecte secundare şi are dimensiuni reduse, putând fi folosit cu uşurinţă la domiciliu.

Medicii consideră însă că este nevoie de o serie de teste suplimentare pentru a stabili cu precizie frecvenţele şi dozele acestor impulsuri magnetice.

Dispozitivul emite un puls magnetic singular transcranian (TMS), capabil să întrerupă circuitele electrice cerebrale disfuncţionale, vinovate pentru apariţia simptomelor migrenelor cu aură. Aura este definită drept ansamblul perturbaţiilor senzoriale sau vizuale care apar înainte de declanşarea unei migrene. Printre principalele simptome se numără apariţia unor puncte întunecate şi a unor linii oblice în câmpul vizual, ţiuituri în urechi, amorţeli şi dificultăţi de vorbire.

La acest studiu au participat 200 de pacienţi, timp de trei luni, care au fost rugaţi să folosească noul dispozitiv pentru a-şi trata migrenele cu aură de care sufereau. Jumătate dintre voluntari au primit un dispozitiv placebo.

În urma testelor efectuate, cercetătorii au constatat faptul că pulsul magnetic provenit din acest dispozitiv a fost considerabil mai eficient decât tratamentul placebo.

Migrenele fac parte din cele mai grave 20 de maladii cu caracter permanent, alcătuit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care afectează o optime din populaţia planetei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici