Un pătrăţel de ciocolată pe zi previne apariţia bolilor de inimă

Oamenii de ştiinţă de la o Universitate din Australia au ajuns la concluzia că ciocolata scade nivelul tensiunii în cazul hipertensivilor, fară a avea însă efect negativ asupra acestei categorii de persoane, după ce au revăzut 15 studii referitoare la proprietăţile ciocolatei, realizate în perioada 1955 şi 2009, relatează "The Telegraph".

42 afișări
Imaginea articolului Un pătrăţel de ciocolată pe zi previne apariţia bolilor de inimă

Un pătrăţel de ciocolată pe zi previne apariţia bolilor de inimă (Imagine: George Călin/Mediafax Foto)

Potrivit specialiştilor, un singur pătrăţel de ciocolată pe zi ar putea avea acelaşi efect asupra tensiunii arteriale ca o jumătate de oră de exerciţiu fizic. Ciocolata, mai ales cea neagră, are mai cu seamă efect în cazul persoanelor cu tensiune mare, iar specialiştii susţin că acest aliment poate reduce riscul de atac cardiac cu 20 la sută, în decurs de 5 ani. Puterile "miraculoase" ale ciocolatei sunt date de flavonoli, antioxidanţi care dilată vasele de sânge în mod natural.

Citeşte mai multe despre beneficiile ciocolatei pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici