Un schelet de mamut vechi de un milion de ani, descoperit în Serbia

Un schelet de mamut, vechi de aproximativ un milion de ani, a fost adus la lumina zilei, într-o stare perfectă de conservare, în apropiere de un sit arheologic din estul Serbiei, a anunţat, miercuri, presa locală.

362 afișări
Imaginea articolului Un schelet de mamut vechi de un milion de ani, descoperit în Serbia

Un schelet de mamut vechi de un milion de ani, descoperit în Serbia (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Scheletul a fost descoperit în timpul săpăturilor la situl Viminacium, o fostă tabără militară romană de pe Dunăre, a spus arheologul Miomir Korac.

Potrivit lui Zoran Markovic, de la Muzeul Naturii din Serbia, scheletul "este extrem de bine conservat, doar craniul este uşor distrus".

"Credem că scheletul are o vechime de aproximativ un milion de ani, având în vedere straturile geologice în care a fost descoperit", a declarat Markovic pentru postul de televiziune sârb B92.

Experţii estimează că mamutul avea o înălţime de peste patru metri şi o greutate de până la zece tone.

În 1996, au fost descoperite în apropiere de oraşul Kikinda, în nordul Serbiei, rămăşiţe ale unui mamut. Fosila, veche de aproximativ 500.000 de ani, a fost botezată Kika şi a devenit rapid o atracţie turistică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici