Un studiu american a creat o reprezentare vizuală a lucrătorului de la distanţă în 25 de ani: Obez, cocoşat şi mereu obosit

  • Un studiu american a creat-o pe Susan, o reprezentare vizuală a lucrătorului de la distanţă în 25 de ani
  • Susan e obeză, cocoşată şi mereu obosită pentru că nu ştie să-şi gestioneze bine timpul când lucrează de acasă
  • Dacă nu vrei să ajungi ca Susan, organizează-ţi bine programul, fă exerciţii şi menţine legătura cu prietenii tăi
  • În România 75% dintre angajaţii care au posibilitatea să o facă, lucrează remote
1140 afișări

Susan, reprezentarea vizuală a viitorului angajat remote, are ochii roşii şi obosiţi, spatele cocoşat, un surplus de kilograme şi pierderi ale părului. A ajuns aşa după 25 de ani de muncă de acasă, din faţa computerului. 

Sfaturile experţilor sunt să îţi faci o rutină care să-ţi permită să-ţi gestionezi timpul şi să-ţi optimizezi atenţia, să ţii legătura cu prietenii, să faci exerciţii fizice şi să iei pauze regulate.

Mădălina are 26 de ani, lucrează de acasă încă din starea de urgenţă. Reuşeşte să găsească un ritm de lucru şi viaţă echilibrat. Totuşi, nu-şi doreşte să lucreze de acasă mult timp de acum înainte.

Mădălina Guerrieri, social media manager la o publicaţie online: Mi s-a întâmplat să stau şi 10 ore pe zi să lucrez. Mie mi-a fost afectată starea de spirit, la început. Am fost foarte mult în contact cu oamenii pe video, call-uri, am făcut inclusiv sport cu prietenii prin call-uri. Ce am făcut eu a fost să meditez, de exemplu, m-a ajutat foarte mult treaba asta. La 2-3 ore se întâmplă să-mi iau o pauză de, nu ştiu, un sfert de oră şi pauza de prânz. Resimt durere în zona aceasta şi am început să, mi-am luat un program online şi am început să fac exerciţii special pentru spate.

Oana Botolan, managing partner la o firmă de consultanţă în resurse umane: Există riscuri, dar care ţin de lipsa unui echilibru, de lipsa unui balans foarte corect între concentrarea şi timpul petrecut cu ochii în calculator şi exerciţiile fizice, interacţiunea umană şi tot ceea ce înseamnă restul universului personal. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici