Unele dintre cele mai vechi fosile de câine, datând din urmă cu 33.000 de ani, descoperite în Siberia

Oamenii de ştiinţă ruşi au descoperit în Siberia dinţii fosilizaţi ai unui câine domestic, datând din urmă cu 33.000 de ani, acestea fiind unele dintre cele mai vechi fosile de câine descoperite până în prezent, potrivit unui studiu publicat miercuri în Statele Unite.

321 afișări
Imaginea articolului Unele dintre cele mai vechi fosile de câine, datând din urmă cu 33.000 de ani, descoperite în Siberia

Unele dintre cele mai vechi fosile de câine, datând din urmă cu 33.000 de ani, descoperite în Siberia

Analiza ADN-ului extras din acei dinţi a permis cercetătorilor să descopere faptul că acel exemplar era un strămoş al câinelui modern, a declarat Anna Druzhkova, cercetătoare la Institutul de biologie moleculară şi celulară din Rusia, coautoare a studiului.

Studiul a fost publicat în revista ştiinţifică americană PLOS ONE (Public Library of Science).

Domesticirea câinelui este o practică mai veche decât începuturile agriculturii, care datează din urmă cu circa 10.000 de ani.

Oamenii de ştiinţă nu cunosc însă momentul exact în care câinii şi lupii au devenit două specii diferite. Această separaţie s-ar fi produs în urmă cu peste 100.000 de ani, potrivit estimărilor.

Cele mai vechi fosile ale unui câine modern descoperite până în prezent datează din urmă cu 36.000 de ani.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici