Urmele paşilor lui Yeti, descoperite în Himalaya

O echipă de cercetători niponi a anunţat descoperirea urmelor paşilor lui Yeti în munţii Himalaya, între Nepal şi Tibet, potrivit unei declaraţii făcută de şeful Progamului Yeti din Japonia.

206 afișări
Imaginea articolului Urmele paşilor lui Yeti, descoperite în Himalaya

Urmele paşilor lui Yeti, descoperite în Himalaya (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Urmele măsoară în jur de 20 de centimetri în lungime şi seamănă cu cele umane", a declarat Yoshiteru Takahashi, directorul pentru regiunea Katmandu al Programului Yeti din Japonia.

Urmele au fost descoperite de echipa de şapte membri coordonată de Takahashi care revenea din o a treia misiune de 42 de zile în masivul muntos Dhaulagiri IV (7.661 metri), unde încercase să găsească creatură legendară. Deşi au descoperit urme pe care i le atribuie lui Yeti, cercetătorii niponi nu au reuşit să surprindă imagini ale acestuia.

"Mergem în Himalaya de mulţi ani de zile şi suntem capabili în prezent să recunoaştem urmele de urs, de cerb, de lup sau de leopard de zăpadă. Ceea ce am văzut nu semăna cu nimic din toate acestea", a declarat Takahashi.

Pe jumătate om, pe jumătate maimuţă, Yeti a înflăcarat de multe decenii imaginaţia aventurierilor străini, în special a celor occidentali. În decembrie 2007, o echipă americană de televiziune a coborât pantele Everestului, dintre Nepal şi Tibet, anunţând şi ea faptul că a descoperit urmele lui Yeti.

"Noi suntem convinşi că există. Datorită urmelor găsite şi a poveştilor relatate de localnici, suntem siguri că Yeti nu e doar o ficţiune", a declarat Takahashi.

Alpinistul Reinhold Messner, care a escaladat de multe ori vârfurile munţilor Himalaya şi care a crezut, în 1986, că l-a găsit pe Yeti, a recunoscut, în cartea "În căutarea lui Yeti", publicată în 1998, că acesta nu există decât în imaginaţia oamenilor, care îl confundă adeseori cu ursul brun de Himalaya.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici