Vaccinul antigripal – cât costă, unde îl găseşti şi cât de eficient este

Începând de ieri, 1,3 mil. de români se vor putea vaccina gratuit împotriva gripei. Restul va trebui să scoată din buzunar 28 de lei pentru un vaccin antigripal românesc sau 35 de lei pentru cel produs în Franţa.

12614 afișări
Imaginea articolului Vaccinul antigripal – cât costă, unde îl găseşti şi cât de eficient este

Vaccinul antigripal – cât costă, unde îl găseşti şi cât de eficient este (Imagine: Rad Iordache/Mediafax Foto)

Ministerul Sănătăţii a început azi campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere, care se va desfăşura până la sfârşitul lunii februarie 2011 .

Ministerul a finalizat achiziţia a 1,3 milioane de doze de vaccin antigripal trivalent, care conţine tulpinile recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Potrivit sursei citate, dozele de vaccin au costat 14.400.000 de lei şi au fost produse de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino şi achitate din bugetul MS, fiind destinate pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc crescut de îmbolnăvire. Este vorba despre persoane cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardio-vasculare, boli renale, diabet zaharat, copii şi bătrâni instituţionalizaţi şi personalul medico-sanitar.

Citeşte mai multe despre vaccinul antigripal pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici