Vaccinul german CureVac are eficienţă scăzută în lupta cu COVID-19

  • Vaccinul pentru coronavirus al companiei germane CureVac este mult mai puţin eficient decât altele deja utilizate, a anunţat, miercuri, compania care îl produce.
  • Producătorul a informat că a efectuat un studiu pe 40.000 de persoane în 10 ţări din Europa şi America Latină.
  • Compania a declarat o rată de eficacitate de 47% faţă de toate cazurile de COVID-19 şi a precizat că „nu îndeplineşte criteriile de succes statistice pre-specificate”.
427 afișări
Imaginea articolului Vaccinul german CureVac are eficienţă scăzută în lupta cu COVID-19

Vaccinul german CureVac are eficienţă scăzută în lupta cu COVID-19

Dintre cei supuşi studiului, au existat 134 de cazuri de COVID-19 în rândul persoanelor, la două săptămâni după ce au primit a doua doză.

La secvenţierea virusului, doar unul a fost atribuit tulpinii originale de coronavirus. Peste jumătate (57%) erau „variante de îngrijorare”. Alte 21% provin dintr-o altă variantă identificată iniţial în Peru şi alte 7% dintr-o variantă identificată în Columbia.

Vaccinul a fost supus cel puţin 13 variante de coronavirus. Analiza finală este aşteptată la sfârşitul lunii iunie, dar, în acest moment, semnalele nu sunt optimiste.

„Speram la un rezultat intermediar mai puternic”, a scris Franz-Werner Haas, CEO al CureVac, într-un comunicat de presă.

”Compania a comunicat Agenţiei Europene pentru Medicamente datele reieşite din studiu. Cu toate acestea, rata de eficacitate s-ar putea îmbunătăţi, deoarece este supusă unor analize suplimentare. Pe măsura ce continuăm, eficacitatea generala a vaccinului se poate schimba”, a mai scris Haas.
Cu toate acestea, vaccinul este sigur, consideră CureVac.

Din fericire, UE are cantităţi mari de alt vaccin de la BioNTech / Pfizer, Moderna, Oxford / AstraZeneca şi Johnson & Johnson.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici