Vegetarieni vs. Carnivori

Proteinele reprezintă o parte importantă în alimentaţia noastră însă, din păcate, unii dintre noi nu le consuma în cantităţi suficiente. Sau daca le consumă, nu ştiu să le aleagă pe cele de care organismul are mai mare nevoie.

141 afișări
Imaginea articolului Vegetarieni vs. Carnivori

Vegetarieni vs. Carnivori (Imagine: Lucian Alecu/ Mediafax Foto)

Proteinele sunt nişte molecule de dimensiuni mari, alcătuite din aminoacizi. Atât cele animale, cât şi cele vegetale, conţin aproximativ 20 de tipuri de aminoacizi. Iar organismul uman poate sa convertească o parte dintre aminoacizii pe care îi obţine prin intermediul alimentaţiei în aminoacizii de care are nevoie, cu ajutorul ficatului.

Din păcate, această abilitate este destul de limitată, existând aminoacizi pe care nu îi putem produce singuri.

Citeşte mai multe despre proteinele care nu trebuie să lipsească din alimentaţie pe www.csid.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici