VIDEO Cum sunt convinşi suedezii să renunţe la fumat. Metoda inteligentă descoperită de un lanţ farmaceutic

Reprezentanţii unui lanţ farmaceutic din Suedia au născocit o campanie foarte inteligentă pentru a-i determina pe oameni să renunţe la fumat.

1928 afișări
Imaginea articolului VIDEO Cum sunt convinşi suedezii să renunţe la fumat. Metoda inteligentă descoperită de un lanţ farmaceutic

VIDEO Cum sunt convinşi suedezii să renunţe la fumat (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Foto Mediafax)

Ei au montat un panou într-un loc în care fumătorii adesea îşi aprind ţigara, în Piaţa Odenplan de lângă staţia de metrou din Stockholm, care „tuşeşte” atunci când fumătorii se apropie de el, scrie CNN.

Deşi, la prima vedere, panoul înfăţişează o simplă fotografie cu un model de sex masculin, acesta prinde viaţă şi începe să tuşească, vizibil „deranjat” de fum, atunci când un fumător de apropie de reclamă cu o ţigară aprinsă.

Agenţia din spatele campaniei, Akestam Holst, a explicat că efectul a fost creat prin ataşarea unor detectoare de fum panoului publicitar, potrivit CSID.

La final, imaginea se schimbă din nou, de această dată fiind afişate mai multe produse vândute de lanţul farmaceutic Apotek Hjartat, menite să ajute fumătorii să renunţe la ţigară.

În Suedia, peste 20% dintre cei cu vârste de peste 15 ani fumează, arată statisticile realizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici