VIDEO Un peşte rar, descoperit cu doar doi ani în urmă, a fost filmat pentru prima dată

Un dragon roşu, un peşte rar, a fost suprins pe camera. Filmarea a reuşit sa o impresioneze inclusiv pe scriitoarea J.K. Rowling, autoarea cărţilor din seria Harry Potter.

3457 afișări
Imaginea articolului VIDEO Un peşte rar, descoperit cu doar doi ani în urmă, a fost filmat pentru prima dată

VIDEO Un dragon de mare roşu a fost filmat pentru prima oară (Imagine: ZOE DELLA VEDOVA / Mediafax Arhiva Foto)

Dragonul roşu, sau Phyllopteryx dewysea după denumirea sa ştiinţifică, este un peşte misterios. A fost descoperit în 2015, şi este a treia specie de peşte dragon identificată, scriu cei de la Huffington Post. Trăsăturile care îl diferenţiază de rudele sale sunt culoarea roşie puternică şi faptul că nu are un dispozitiv de camuflare.
 
 
Apariţia sa  a dus la un val de entuziasm în lumea biologilor. Josefin Stiller, un biolog marin, a declarat: „Descoperirea acaesta ne arată că încă putem descoperi un peşte mare, carismatic, roşu aprins pe care nu l-a mai văzut nimeni până acum“. 
 
.
Nu numai biologii au fost entuziasmaţi de acest peşte. Scriitoarea britanică J.K. Rowling, cunoscută pentru seria sa de cărţi fantastice Harry Potter, a postat o imagine a peştelui pe contul ei de Twitter cu următorul mesaj: „Sincer nici nu ştiu de ce mă mai chinui să inventez #bestii fantastice“. Mesajul este o aluzie la cartea sa, „Bestii fantastice şi unde să le găseşti“.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici