- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (21.10.2009, 17:03)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vinul alb, mai dăunător pentru dantură decât cel roşu
Vinul alb, consumat cu regularitate, are efecte dăunătoare asupra danturii, mult mai mari decât cele ale vinului roşu, potrivit cercetătorilor britanici şi germani al căror studiu a fost publicat în revista Nutrition Research, informează bbc.co.uk.
204 afișări
Vinul alb, mai dăunător pentru dantură decât cel roşu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Vinurile variază în ceea ce priveşte aciditatea, însă cele albe par să fie cele mai dăunătoare. Producătorii şi degustătorii de vinuri sunt primii avertizaţi de autorii studiului în legătură cu rezultatele cercetărilor lor.
Vinurile albe conţin o componentă acidă care erodează smalţul dinţilor mai mult decât substanţele din vinul roşu.
Această acţiune corozivă nu depinde de podgoria de unde provine vinul, de anul de producţie sau de concentraţia de alcool, ci de pH-ul acestuia şi de durata de expunere a dinţilor la acţiunea băuturii în cauză.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Macron avertizează că Europa e în pericol și propune dotarea UE cu arme nucleare: „Să nu devenim vasalii SUA”
-
Ciolacu: Am încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone
-
Zeci de mii de ucraineni, aflaţi în afara ţării, nu vor putea obţine paşapoarte noi
-
Ucraina foloseşte pentru prima oară rachete americane cu rază de acţiune mai mare contra Rusiei
Aceste efecte negative pot fi eliminate prin consumul de brânzeturi, deoarece acestea sunt bogate în calciu, au explicat autorii germani ai studiului. Calciul este componenta din smalţul dinţilor pe care vinurile o atacă.
În urma testelor de laborator, dinţii adulţi scufundaţi în vin alb timp de o zi au suferit o scădere a nivelului de calciu şi fosfor din smalţ de până la 60 de micrometri, această reducere fiind considerată de cercetători drept una semnificativă.
În opinia lor, vinurile riesling par să aibă cel mai mare impact, deoarece au cel mai scăzut pH.
Chiar dacă oamenii se spală pe dinţi după ce au băut vin seara, o expunere repetată la alcool, de-a lungul anilor, ar putea avea efecte dăunătoare. În plus, un periaj excesiv ca frecvenţă sau ca duritate ar putea să înrăutăţească şi mai mult lucrurile, conducând la o pierdere şi mai mare a smalţului.
Tradiţia de a savura diverse varietăţi de brânză la desert sau în timp ce se consumă vin ar putea avea efecte benefice asupra smalţului dinţilor, deoarece acest aliment conţine calciu în concentraţii ridicate. În acest fel se stimulează puterea de remineralizare a salivei, care stopează atacul acid asupra dinţilor.
Citește pe alephnews.ro: Franța a descoperit secretul longevității. Peste 31.000 de persoane vor împlini anul acesta peste un secol de viață
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Final de linie. Prima industrie care va fi ucisă de Inteligenţa Artificială. ”În cel mult un an, toate centrele vor dispărea”
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe