VIZIUNE PENTRU 2050: Cum vor arăta zborurile în viitor. Avioanele vor imita păsările

Producătorul de aeronave Airbus a prezentat o viziune revoluţionară privind zborurile de avioane de pasageri în 2050. Pe lângă scurtarea timpului, aeronavele se vor deplasa în formaţii care imită zborul cocorilor.

1965 afișări
Imaginea articolului VIZIUNE PENTRU 2050: Cum vor arăta zborurile în viitor. Avioanele vor imita păsările

VIZIUNE PENTRU 2050: Cum vor arăta zborurile în viitor. Avioanele vor imita păsările (Imagine: Airbus)

Producătorii de la Airbus consideră că zborurile din Europa şi Statele Unite ale Americii vor fi scurtate din 2050 cu 13 minute. Acest lucru va conduce la o economisire de combustibil de nouă milioane de tone pe an.

De asemenea, avioanele se vor deplasa în formaţii ce imită zborul cocorilor. Formaţia "Cocor" va fi folosită în special pentru rutele foarte solicitate de pasageri.

Decolarea şi aterizarea avioanelor se va face într-un mod mai uşor, ceea ce va permite reducerea zgomotului şi a emisiilor.

De asemenea, avioanele inteligente ale mijlocului secolului 21 îşi vor alege singure rutele cele mai favorabile pentru zbor.

Preşedintele executiv al inginerilor de la Airbus, Charles Champion, a explicat viziunea companiei. "Inginerii noştri sunt încurajaţi constant să gândească deschis pentru a găsi soluţii pentru ţelurile pe care ni le-am propus pentru 2050. De aceea, viziunea noastră pentru 2050 se referă nu doar la zbor în sine ci şi la modul în care acesta va fi realizat", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici