Zbor caritabil de 47.000 de km pentru bolnavii de scleroză multiplă

Cel mai lung zbor caritabil organizat vreodată va ajunge în România în perioada 17-21 septembrie. Zborul durează 60 de zile şi traversează 30 de ţări din America de Nord, Europa şi Asia. Iniţiativa urmăreşte sa atragă atenţia asupra problemelor grave pe care le cauzează scleroza multiplă şi să ajute la strângerea de fonduri pentru tratarea acestei boli, potrivit unui comunicat al organizaţiei non-profit Fly for MS.

81 afișări
Imaginea articolului Zbor caritabil de 47.000 de km pentru bolnavii de scleroză multiplă

Zbor caritabil de 47.000 de km pentru bolnavii de scleroză multiplă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Echipa Fly for MS va împărtăşi experienţa zborului împreună cu mai mult de 100 de persoane care suferă de scleroză multiplă şi va face cunoscute problemele medicale întampinate de cei 2,1 milioane de bolnavi din lumea întreagă.

Misiunea a debutat pe 31 august cu un zbor deasupra Manhattanului cu Tom Clyne din New York, un pacient diagnosticat cu scleroză multiplă, dar şi cu un reprezentant al Societăţii Americane de Scleroză Multiplă. "Zborul cu Andrei şi cu echipa Fly for MS m-a ajutat să mă simt liber pentru câteva momente. Este un proiect extraordinar pe care el îl desfăşoară pentru a prezenta lumii întregi modul în care se desfăşoară zi de zi viaţa unei persoane care suferă de scleroză multiplă", a declarat Tom.

Iniţiativa Fly for MS îi aparţine omului de afaceri Andrei Floroiu, fost coordonator de investiţii în companii de biotehnologie care cercetează medicamente pentru scleroza multiplă. În această ipostază el a intrat în contact cu peste 600 de pacienţi bolnavi de scleroză multiplă şi doctori şi a înţeles nevoia organizarii unui astfel de eveniment menit să trezească compasiune şi nevoia de acţiune în rândul oamenilor.

"Prin acest zbor unic în lume dorim să arătam oamenilor discrepanţa dintre libertatea pe care ţi-o oferă un zbor şi limitarea pe care ţi-o impune această boală, dar şi să găsim noi resurse şi noi prieteni pentru cei afectaţi de ea", a explicat Andrei Floroiu.

"Este impresionant că un proiect creativ şi independent precum Fly for MS va prezenta problema pacienţilor suferinzi de scleroză multiplă şi va ajuta la strângerea de fonduri pentru ajutarea lor. Datorită lui ne îndreptam cu paşi mai rapizi spre o lume cu mai puţine boli", a declarat Joyce Nelson, preşedinte şi CEO al Societăţii Americane de Scleroză Multiplă.

Pe anumite rute, specialişti pe probleme de scleroză multiplă, avocaţi, vedete şi jurnalişti vor zbura împreună cu coordonatorii proiectului în încercarea de a ajuta la strângerea de fonduri în întreaga lume. Mai multe noutăţi şi poze din misiune vor fi postate zilnic pe www.flyms.org, Twitter şi Facebook.

Scleroza multiplă este o boală cronică a sistemului nervos central care a afectat până în prezent un milion şi jumătate de oameni din America de Nord şi Europa. Simptomele ei includ paralizia, dificultăţile de vorbire şi orbirea. Ea afectează în general persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani, dar au fost semnalate şi 50.000 de cazuri la copii. Până în prezent, cauzele care determină apariţia acestei maladii nu au fost descoperite.

Toţi cei care doresc să susţină proiectul o pot face donând 2 Euro printr-un SMS la 890 , număr valabil în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote (nu se percepe TVA) sau pot dona orice sumă prin intermediul internetului, în perioada 10-29 septembrie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici