Zirconiul oferă povestea formării crustei lunare

O bucată mică de zirconiu colectată de pe Lună în 1972, oferă noi informaţii despre scoarţa satelitului Terrei, informează Descoperă.ro.

18 afișări
Imaginea articolului Zirconiul oferă povestea formării crustei lunare

Zirconiul oferă povestea formării crustei lunare

Analizele actuale par să indice că suprafaţa lunară s-a solidificat în urmă cu 4,4 miliarde de ani, însă într-un timp mult mai scurt decât estimaseră cercetătorii iniţial.

O teorie larg acceptată sugerează că Luna s-a format în urma resturilor aruncate în spaţiu, după ce un corp ceresc de mărimea planetei Marte a lovit Pământul în urmă cu aproximativ 4,5 miliarde de ani.

Citeşte mai multe despre povestea formării crustei lunare pe www.descopera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici