AUR depune plângere la Parchetul General pe numele preşedintelui Klaus Iohannis

Deputatul AUR, Dan Tanasă, a depus marţi, o plângere la Parchetul General pe numele preşedintelui Klaus Iohannis prin care a solicitat să fie verificate aspectele cu privire la deplasările externe ale preşedintelui Iohannis.

807 afișări
Imaginea articolului AUR depune plângere la Parchetul General pe numele preşedintelui Klaus Iohannis

AUR depune plângere la Parchetul General pe numele preşedintelui Klaus Iohannis

În plângerea la Parchetul General, deputatul AUR, Dan Tanasă, cere să fie verificate aspectele cu privire la deplasările externe ale preşedintelui Iohannis şi dacă a fost respectată legislaţia privind achiziţiile publice şi sursa finanţării acestora.

„Am înregistrat astăzi (marţi - n.r.) un denunţ penal pe numele domnului preşedinte Klaus Iohannis şi pe numele unui domn consilier prezidenţial, George Duhan, precum şi pe numele tuturor persoanelor cu atribuţii de serviciu, în legătură cu situaţia în fapt sesizată, în vederea cercetării săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, deturnare de fonduri, delapidare, uzurparea funcţiei. Sunt numeroase anchete de presă, le-am şi depus ca mijloace probatorii, anchete de presă existente în spaţiul public privind deplasările pe care Klaus Iohannis le-a făcut în străinătate şi despre sumele exorbitante de bani pe care le-a cheltuit, pentru ca ulterior să secretizeze absolut toate informaţiile cu privire la modul în care a cheltuit aceşti bani. Aceste deplasări ale lui Klaus Iohannis par concedii de lux, nu vizite în afara ţării care să aibă interesul naţional al României pentru astfel de deplasări. Chiar şi în cazul Administraţiei Prezidenţiale trebuie justificate anumite costuri. Dacă domnul Klaus Iohannis nu înţelege să justifice aceste lucruri, angajaţii trebuie, conform legislaţiei în vigoare, să o facă”, a declarat Dan Tanasă.

Potrivit lui Tanasă, demersul AUR „merită” un răspuns din partea organelor de cercetare penală.

„Vorbim de abuz în serviciu, pentru că în momentul în care foloseşti funcţia de consilier să secretizezi ilegal informaţii de interes public se comite abuz în serviciu. Te foloseşti de funcţie să ascunzi informaţii”, mai spune deputatul AUR. „Românii au dreptul să ştie cum sunt cheltuiţi banii lor”, adaugă el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici