Bulgaria anunţă că un mistreţ infectat cu pesta porcină africană a fost descoperit la frontiera cu România

Agenţia bulgară pentru Siguranţă Alimentară a anunţat marţi că a descoperit un mistreţ mort, infectat cu virusul pestei porcine africane, care rămăsese blocat în gardul de la frontiera bulgaro-română, informează presa locală.

836 afișări
Imaginea articolului Bulgaria anunţă că un mistreţ infectat cu pesta porcină africană a fost descoperit la frontiera cu România

Bulgaria anunţă că un mistreţ infectat cu pesta porcină africană a fost descoperit la frontiera cu România

Cadavrul mistreţului a fost descoperit în apropiere de localitatea Kaynardzha din districtul Silistra.

Testele au confirmat că mistreţul era infectat cu virusul pestei porcine africane.

Cadavrul a fost incinerat şi îngropat, iar locul a fost dezinfectat.

Virusul pestei porcine a fost depistat în nouă ţări din Uniunea Europeană, inclusiv: Belgia, Italia, Cehia, Polonia, Estonia, Letonia, România, Ungaria şi Lituania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici