VIDEO  Campionatele Mondiale de scrimă: o sportivă ucraineană, descalificată după ce a refuzat să dea mâna cu adversara din Rusia. Olga Kharlan, ajutată de România

Campioana ucraineană Olga Kharlan a învins-o pe rusoaica Anna Smirnova cu 15-7, în proba feminină de sabie, la Campionatele Mondiale de scrimă de la Milano.

978 afișări
Imaginea articolului Campionatele Mondiale de scrimă: o sportivă ucraineană, descalificată după ce a refuzat să dea mâna cu adversara din Rusia. Olga Kharlan, ajutată de România

Campionatele Mondiale de scrimă: o sportivă ucraineană a refuzat să dea mâna cu adversara din Rusia. Olga Kharlan, ajutată de România

ACTUALIZARE 15.00. În cadrul Campionatului Mondial de scrimă de la Milano, sportiva ucraineană Olga Kharlan, după ce a învins-o pe rusoaica Anna Smirnova în proba de sabia, nu a dat mâna adversarului învins (care s-a aşezat pe platformă în semn de protest). Din acest motiv Kharlan a fost descalificată din competiţie.

////////////////////////

La finalul asaltului decisiv, sportiva rusă a dat să-i strângă mâna rivalei sale din Ucraina.

Olga Kharlan, campioană olimpică pe care COSR a ajutat-o să-şi salveze familia, a refuzat, dar, în schimb, a efectuat o atingere de sabie care este considerată de protocol ca un salut.

După asaltul câştigat de Kharlan, Smirnova a stat pe planşă timp de 45 de minute, ca formă de protest pentru lipsa salutului.

În tabăra rivală a fost sărbătoare. În tribune, echipa ucraineană a arătat o pancartă cu un slogan folosit în timpul luptelor pentru independenţa Ucrainei faţă de URSS, pe care scrie „Ucraina întâi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici