Cele mai bune 10 filme despre pandemie

Cine şi-ar fi putut imagina că şefii ne vor încuraja să lucrăm de acasă, că o să ne umplem cămara de conserve şi că ne vom bate pentru ultima rolă de hârtie igienică din supermarket? Din păcate, lucrurile astea chiar se întâmplă, iar filmele care au ca subiect pandemia au atins audienţe record. Mai ales pentru că, într-o mai mică sau mai mare măsură, ele au devenit o realitate. Iată cele mai bune 10 filme despre pandemie.

6333 afișări
Imaginea articolului Cele mai bune 10 filme despre pandemie

Cele mai bune 10 filme despre pandemie

Contagion (2011)

În ciuda faptului că este un thriller de Hollywood, această naraţiune multi-perspectivă fără suflare a fost descrisă ca fiind ultra-realistă de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi laudată pentru prezentarea exactă a unei pandemii. De asemenea, thrillerul medical al lui Steven Soderbergh are o distribuţie care îţi taie răsuflarea: Gwyneth Paltrow, Jude Law, Marion Cotillard şi Matt Damon.

28 Weeks Later (2007)

Este un film brutal, pe care New York Times l-a descris ca fiind „epuizant şi terifiant”, cu un sfârşit sumbru. Acţiunea sa se petrece într-o Londră abandonată în urma unei pandemii de turbare. Un bărbat îşi părăseşte soţia chiar atunci când erau atacaţi şi o lasă paradă oamenilor bolnavi care vor să o devoreze. Când îşi revede copiii, tatăl le ascunde adevărul, dar povestea reală va încerca să iasă la lumină. Muzica, dinamismul şi efectele speciale îl fac un film greu de uitat.

Last Man on Earth (1964)

Romanul din 1954 al lui Richard Matheson “I Am Legend” a avut parte de trei adaptări. Last Man on Earth a fost prima dintre ele, urmată de “Omega Man” (1971) şi de “I am a man” (2007), cel cu Will Smith. Versiunea din 1964 este, probabil, cea mai bună. Se învârte în jurul doctorului Robert Morgan care, în urma unei ciumă virulente, rămâne ultimul om al planetei.

Outbreak (1995)

O boală fictivă numită Motaba apare mai întâi în Zair, Africa, iar apoi se răspândeşte în California, după ce o maimuţă-capucin infectată este transportată ilegal în Statele Unite. contrabandată în ţară. Boala se dezvoltă într-o tulpină gripală, iar micul oraş Cedar Creeks este plasat sub legea marţială, pe măsură ce infecţia se răspândeşte rapid.

Twelve Monkeys (1995)

Twelve Monkeys este o fantezie sci-fi distopică imaginată într-o Americă post-apocaliptică, în 2035. Cea mai mare parte a umanităţii a fost rasă de un virus în 1996, iar cei rămaşi pe Pământ, trăiesc… sub pământ. Bruce Willis este Cole, un condamnat care se oferă voluntar să se întoarcă în timp în speranţa că va identifica ce a provocat virusului. Însă, trecutul se dovedeşte mai periculos decât viitorul.

The Crazies (1973 / Remake în 2010)

Atunci când un avion militar care transportă o armă biologică se prăbuşeşte pe dealurile din apropierea unui oraş american, apa devine contaminată, determinând moartea locuitorilor săi. Filmul nu a reuşit să aibă prea mare impact la lansarea din anii 1970, dar acum a devenit un clasic foarte respectat de către criciti, motiv pentru care a beneficiat şi de un remake în 2010.

It Comes at Night (2017)

După o pandemie planetară, o familie este izolată în mijlocul unei pădurii. Iniţial neîncrezători, ei acceptă să împartă resursele cu nişte vizitatori. Filmul este o viziune sumbră asupra vieţii de după o pandemie majoră. Filmul îţi induce o stare de claustrofobie, iar finalul nu este unul tocmai fericit.

The Host (2006)

Înainte ca Bong Joon-ho să facă istorie în 2020, devenind primul film sud-coreean care câştigă un premiu Oscar - cu Parasite (2019), regizorul a făcut acest film-monstru cu subtile accente socio-politice. La fel ca The Crazies, Filmul arată că omenirea şi-a semnat propria distrugere.

Day of the Dead (1985)

Poreclit „Pe aripile vântului în varianta zombie”, Day of the Dead este filmul în care zombii depăşesc numeric oamenii, iar cercetătorii ajung să se bată cu forţele militare şi să îşi ameninţe, reciproc, existenţa. Ca şi în Twelve Monkeys, supravieţuitorii rămaşi, locuiesc într-o instalaţie subterană.

Zombieland (2009)

Încheiem într-o notă mai uşoară, dovedind că pandemiile nu sunt deloc ciudate şi sumbre. Zombieland este o abordare revigorantă a genului şi a reuşit să atragă o mulţime de fani ai comediilor din anii 80, în plus, reuşeşte să găzduiască şi câteva momente romantice memorabile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici